Tatil Bodrum'da maraton heyecanı

Bodrum'da maraton heyecanı

07.10.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

5-6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu havasında gerçekleşen organizasyona 7 ülkeden katılan 1.200 sporcu Halikarnassos 5K, Karia 10K, Myndos 21Kkategorilerinde mücadele etti.

Bodrumda maraton heyecanı

Bodrum’da Kımız & Bodrum Organizasyon A.Ş. tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu, 7 ülkeden 1.200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 3 gün süren ve bir festival havasında geçen organizasyonun son gününde Halikarnassos 5K, Karia 10K, Myndos 21K kategorilerinde dereceye giren sporseverlere madalyaları takdim edildi.

Haberin Devamı

Katılımcıların Bodrum’un tarihi atmosferinde yarıştığı 21 kilometrelik yarı maratonda birinciliği erkeklerde Fetene Alemu, kadınlarda Sebahat Akpınar alırken; Karia 10K kategorisinde erkeklerde Resul Çelik, kadınlarda İpek Öztosun; Halikarnassos 5Kkategorisinde ise erkeklerde Keyfalew deja Burise, kadınlarda Sıla Ata parkurları en hızlı tamamlayan isimler oldu. Yarışlarda dereceye giren isimlere, madalyaları Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.

Türkiye ekonomisinin ve Türk turizminin en önemli değerlerinden biri olan Bodrum’un tanıtımına destek sağlamaktan büyük gurur duyduklarının da altını çizen Çağdaş Holdin İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar; “Bodrum artık sadece tatil dönemlerinde yıldızı parlayan bir bölge değil. Bodrum gerek iş olanakları gerekse sosyal imkanlarıyla artık 12 ay yaşanabilen; son dönemde hızlanan özel sektör projeleriyle ekonomisi milyarlarca dolarla ölçülen bir marka. Bodrum’un dünya markası yolculuğunda da bu tür etkinliklerin çok büyük rolü var. Sporun toplumdaki birleştirici gücüne inanan bir şirket olarak; gelecek dönemde de bu ve benzeri etkinliklerle Bodrum’un kalkınmasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.