Cadde Bodrum, darbe girişimi olumsuzluğunu geride bıraktı

Bodrum, darbe girişimi olumsuzluğunu geride bıraktı

20.07.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

Bodrum, darbe girişiminin olumsuz etkilerini ve gerginliğini çabuk atlattı. Yabancı turistler ve tatilciler sahilleri doldururken, bu sabah Yunan adalarından gelen yaklaşık 800 turist esnafın yüzünü güldürdü.

Bodrum, darbe girişimi olumsuzluğunu geride bıraktı

Darbe girişimi sonrası Bodrum’da hayat normale döndü. Birkaç gün süren gerginliğin ardından Bodrum’da yazlığı olan ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde yaşayanlar ilçeye gelmeyi sürdürüyor. İlk günler yaşanan iç turizmdeki durgunluk ve gerginliğin de atlatılmaya başlandığı da görüldü. Bodrum’a tatile gelenler teknelerle mavi yolculuğa çıkıp cennet koyları gezerken, yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu.

Haberin Devamı

Yunanistan’a ait İstanköy Adası’ndan (Kos) Bodrum’a, Kilimli Adası’ndan (Kalimnos) Turgutreis’e gelen yabancı turistler, esnafın yüzünü güldürdü. Emekli öğretmen eşi ve iki çocuğuyla birlikte Afyon’dan tatile gelen emekli öğretmen 55 yaşındaki Mehmet Durmaz, "Olayların ardından yazlığa gelip gelmemekte tereddüt ettik. Ancak evde oturmanın kimseye bir faydası yok. Üç kuruşta olsa harcama yapıp sokaklarda ve tatil yörelerinde olup esnafa destek olmalıyız diye düşündüm. Bodrum’a geldiğimize çok memnun olduk. Arkadaşlara eşe dosta da dışarı çıkmalarını ve normal yaşantılarını sürdürmelerini öneriyorum" dedi.

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, "Turizm sezonuna krizle başladık, darbe girişimiyle devam ediyoruz. Ben turizmciyim ama otelimi çalışanlarıma bırakıp bende eşimle Karadeniz turuna çıktım. Demokrasiden vazgeçilmeden, yine demokrasi için yapılacak mücadeleyi her zaman desteledik. Turizm pamuk ipliğine bağlı bir sektör olduğu bir kez daha görüldü. Herkese sabır ve soğukkanlı olmayı öneriyoruz. Biz turizmcilerde bu krizi bahane ederek değil, en az zararla atlatma düşüncesindeyiz" dedi.