Ekonomi Bodrum rüzgârı!

Bodrum rüzgârı!

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde dünya devlerinin yatırım merkezi olan Bodrum’da Six Senses Hotels Resorts Spas yenilenme sürecinin ardından kapılarını 1 Mayıs’ta açıyor.

Bodrum rüzgârı

En iyi otel markaları arasında olan ve Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi de dahil eden Six Senses Hotels Resorts Spas, 20 ülkede 11 otel ve 28 spa işletiyor. Six Senses Hotels Resorts Spas’ın dünyadaki en büyük oteli ve Avrupa’daki en büyük spalarından birine sahip olacak Bodrum yatırımı ise, aynı zamanda dünyadaki projeleri arasında ilk defa Bodrum’da bir anti-aging merkezini de barındıracak.

Haberin Devamı

2017’de Türkiye pazarına giriş yapan ve yenilenme sürecini tamamlayan Six Senses Kaplankaya’nın yenilenme sürecindeki yatırım tutarı 20 milyon dolar iken, toplam otel yatırımı ise 250 milyon dolar oldu.

Bodrum Ceviz Sırtı’nda yer alan Six Senses Kaplankaya, 480 hektar alanda bulunan Kaplankaya projesinin 400 dönümünde yer alacak. Projenin Kaplankaya ile anlaşması ise 40 yıllık. Projede 141 odalı otel ile 78 villa ve yapımı devam eden 78 villa daha bulunuyor.

Bodrum rüzgârı

Six Senses Kaplankaya’nın proje geliştiricisi ve yatırımcısı Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, daha önce aynı proje alanında hizmet vermeye başlayan Amerikalı Canyon Ranch markasıyla anlaşmalı olarak işbirliklerini sonlandırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avrupalılar geliyor

Burak Öymen, projedeki rezervasyonlara bakıldığında Türkiye turizminin yeniden eski günlerine dönmeye başladığını anlatırken, bu yıl 2017’ye göre Bodrum’a yurt dışından yapılacak direkt uçuş sayısında yüzde 75-80’e varan artışlar yaşanacağını söyledi. Öymen, Türkiye’nin turizmde zorluklarla karşı karşıya kaldığı iki yılı geride bıraktığını belirterek, “Türkiye, dünyanın en güçlü turizm sektörlerinden birisine sahip. Türk turizm tek piyasadan da değil, pek çok ciddi piyasadan oluşuyor. İstanbul, Antalya, Bodrum hepsi ayrı. Zor günlerin geride kaldığını düşünüyoruz. Capital Partners olarak Türkiye’ye güveniyoruz ve Türkiye turizmine daha fazla gelir getirecek yatırımlar yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Villa da aldılar

Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla ise, Türkiye’nin her zaman önemli bir yatırım merkezi olduğuna dikkat çekerken, “Six Senses Hotels Resorts Spas, yatırımlarını ince eleyip sık dokur, her fırsata onay vermez. Türkiye gibi başta turizm sektöründe önemli bir merkez olan bölgeye her zaman ilgimiz vardı” ifadelerini kullandı.

Villaların satışını da yaptıklarını kaydeden Valla, “Yüzde 30’unu Türkiye ile daha önce hiçbir bağı olmayan yabancılar aldı. Yüzde 30’unu Türkiye ile bir bağı olan, kalan yüzde 30’unu ise Türkiye’den alıcılara sattık” dedi.

Haberin Devamı

Bodrum rüzgârı

Valla, verdikleri hizmetlerin dünya geneli ortalamasının 750-900 euro olduğunu, ancak Bodrum’da ilk yılları özelinde gecelik 450 eurodan başlayan fiyatlandırmalar yaptıklarını dile getirdi.

Portföyünü 3 katına çıkaracak

Six Senses’ın kendi kategorisinde dünyanın en hızlı büyüyen otel yönetim şirketlerinden biri olduğunu belirten Lionel Valla, markanın büyüme planları doğrultusunda Avusturya, Bhutan, Kamboçya, Çin, Mısır, Fiji, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Nikaragua, İsviçre, Tayvan, Tayland, Tunus ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 16 ülkede yeni otel ve spa’larla birlikte önümüzdeki 5 yılda portföyünü 3 katına çıkaracaklarını da açıkladı.