Gündem Bodrum’u alevler sardı

Bodrum’u alevler sardı

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda meydana gelen yangında yaklaşık 100 hektar alan kül oldu. Yerleşim yerlerine ilerleyen alevleri gören vatandaşlar kovalarla su taşıyarak ekiplere destek verdi

Bodrum’u  alevler sardı

Bodrum’un Karabağlar Mahallesi’ndeki makilik alanda dün saat 11.00’de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Büyüyen alevler, Akyarlar Mahallesi’ne ulaştı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, yangını, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına, orman işçileri ile 20’den fazla arazöz, 30 itfaiye aracının yanı sıra birer uçak ve helikopterle müdahale edildi.
Yangın önemli ölçüde etkisini yitirdiği sırada bu kez rüzgar şiddetini arttırdı. Bunun üzerine tekrar büyüyen alevler, Karaincir Sitesi yakınına kadar geldi. Geniş alana yayılan yangını söndürme çalışmalarına, vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak ve bahçe hortumlarıyla destek verdi.

Depoya sıçradı

Öte yandan yangın, Karaincir mevkisinde, mutfak tüpleri ve bazı inşaat malzemelerinin bulunduğu depoya sıçradı. Buradaki alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, depodaki mutfak tüpleri de çıkarıldı. Yaklaşık 100 hektarda etkili olan yangının, yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekipler yoğun mücadele verdi.

Antalya’daki yangın korkuttu

Bodrum’u  alevler sardı


Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük Mahallesi girişindeki ormanlık alanda dün sabah saat 07.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın rüzgârın da etkisiyle büyüyerek, yolun karşısına sıçradı. Yoğun araç trafiğinin olduğu karayolu kenarındaki yangına, 2 söndürme helikopteri, amfibik uçak ile orman işçileri arazözlerle, Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye Şefliği’ne bağlı ekipler de itfaiye araçlarıyla müdahale etti. Yaklaşık 8 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında 1.5 hektarlık alanın küle döndüğü belirtildi.

İzmir’in Urla ilçesi Özbek mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangına 3 helikopter, 1 uçak ve kara ekipleriyle müdahale eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları sürüyor. l DHA