Muğla Bodrumlu öğrencilerin eserleri kitap haline getirildi

Bodrumlu öğrencilerin eserleri kitap haline getirildi

09.06.2016 - 17:41 | Son Güncellenme:

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünün “Genç Kalemler” projesi kapsamında, Bodrum’da 38 öğrencinin yazdığı eserler kitaplaştırıldı.

Bodrumlu öğrencilerin eserleri kitap haline getirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünün “Genç Kalemler” projesi kapsamında, Bodrum’da 38 öğrencinin yazdığı eserler kitaplaştırıldı.
İlköğretim öğrencilerinin hayal güçleri ile yazdıkları kitaplar Karaova Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende tanıtıldı. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencileri yazmaya teşvik etmek amacıyla başlatılan “Genç Kalemler” projesi kapsamında, Bodrum’da bir ortaokulda 38 öğrenci kitap yazdı.
Mumcular Fuat Erten Ortaokulunda okuyan 38 öğrenici, Türkçe Öğretmenlerinin rehberliğinde kitap yazmaya başladı. Kimi hikaye, kimi araştırma, kimi ise şiir kitabı yazdı. 7 ay süren çalışma sonunda yazdıkları eserleri bastırılan çocuklar, düzenlenen törenle kitaplarını aldılar. Törende kısa bir konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci şu szölere yer verdi “Sevgili çocuklar, çocuk derken size biraz utanıyorum. Çünkü şuradaki eser, çocukların ortaya koyabileceği bir eser değil. Çok büyük yüreklerin, büyük gönüllerin, büyük akılların ortaya koyabileceği bir iş”dedi.
Kitap yazan çocuklar ise, bir sürü hikayeler öykülerinin olduklarını söyleyerek, “İlk başta inanmamıştım. Böyle bir şey olacağına inanmamıştım ama yazdıkça gelişti. Hocalarda geldi gösterdiler kitaplarımız oldu" diye konuştu.
Türkçe Öğretmeni Pelin Yatma ise "Bundan sonra, artık onların içine bir yazarlık aşkı aşıladığımızı düşünüyorum. Böyle bir şevk aşıladığımız düşünüyorum. Eminim bu aşkla bu şevkle yollarına devam edecekler. Onlara her zaman söylüyorum, bu süreç, bu sadece başlangıç, bunun farkındayız. Hani neden bizim aramızdan geleceğin ünlü yazarları, şairleri çıkmasın dedik. Yazmak bizim işimiz diyerek yola başladık ve bir küçük bir adım attık. Bundan sonra çalışmalarımız devam edecek diye umuyorum” şeklinde konuştu.