Ekonomi Boğaz’a nazır sınırsız lüks

Boğaz’a nazır sınırsız lüks

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Tahincioğlu’ merakla beklenen İstinye projesini satışa çıkardı. Projede ‘lükste sınır tanınmayacağı’ açıklanırken, TL bazında 60 ay ‘0’ faiz avantajının sağlandığı belirtildi

Boğaz’a nazır sınırsız lüks

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO güvencesiyle, Tahincioğlu’nun hayata geçirdiği Nidapark İstinye projesinde TL bazında ve 60 ay sıfır faizle satışlar başladı. Projenin İstanbul’un en eski ve prestijli semtlerinden İstinye’de ‘lükste sınır tanımadan’ hayata geçirdiklerini belirten Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Yeni projemiz Nidapark İstinye, İstinye’de, ince zevklerle tasarlanan yaşam kalitesiyle bir evin, insanın hayatında ne kadar büyük yer kaplayabileceğini ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Boğaz manzaralı park

Nidapark İstinye projesi, Panorama, Vadi ve Koru etaplarından oluşuyor ve her etap kendi sosyal tesisiyle hayata geçiriliyor. Nidapark İstinye Panaroma 24 blok 202 bağımsız bölüm, Nidapark İstinye Koru 12 blok 134 bağımsız bölüm ve Nidapark İstinye Vadi 19 blok 202 bağımsız bölümden oluşuyor. Bahçe üzerine 4 ve 5 katlı olarak tasarlanan bloklar, 2+1’den 5+2’ye uzanan seçeneklere sahip.

Projede boğaz manzaralı 47 bin 500 metrekare alan üzerinde tasarlanmış kullanıcıların özel mülkiyetinde olacak bir park alanı yer alacak. Bu park alanında her 3 bölge sakinlerinin kullanımına açık, birçok aktivite bulunacak.

Az katlı mimariyle yükselen Nidapark İstinye projesinin yerli ve yabancı tasarım grupları tarafından 2 yıla yakın bir süre içerisinde tasarlandığı açıklandı. Buna göre projenin master planı Amerika firması olan SB Architects tarafından oluşturulurken, dış cephe ve iç mekan tasarımı KY Mimarlık, uygulama projeleri ise Loft Mimarlık ofisleri tarafından gerçekleştirildi. Peyzaj tasarımı ise Florida’dan EDSA firmasıyla Türkiye’den DS Mimarlık’ın ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘3 ayrı etapta’ satışa çıkıyor

Özcan Tahincioğlu, bugüne kadar tamamladıkları projelerin inşaat alanının 3.5 milyon metrekareyi geçtiğini anlatırken, yatırımcılarına her zaman kazandırdıklarını dile getirdi. Tahincioğlu, “Döviz kurlarındaki hareketliliğe rağmen Nidapark İstinye projesinde, lüks segmentte görülmeyen TL bazında ve 60 ay sıfır faiz avantajıyla satışa sunduk. İstinye’de, muhteşem deniz manzarası, mimari özellikleri ve sosyal imkânları ile ön plana çıkan Nidapark İstinye projemiz, ince zevklerle tasarlandı. 3 ayrı etaptan oluşan projemizde lükste sınır tanımadığımız farklı konseptler yarattık” diye konuştu.

3.67 TL milyar teklif vermişti

Emlak konut’un İstinye’deki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde 158 dönümlük arsa için Tahincioğlu, 3.67 milyar ile en yüksek teklifi vermişti. Arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1.8 milyar lira, şirket payı gelir oranı olarak ise yüzde 51.1 taahhüt etmişti.