Kültür Sanat Boğaziçi Caz Korosu hakkında bu detayı kimse bilmiyor

Boğaziçi Caz Korosu hakkında bu detayı kimse bilmiyor

19.06.2015 - 16:34 | Son Güncellenme:

Şef Masis Aram Gözbek ve Boğaziçi Caz Korosu Ekşi sözlük yazarları ve hayranlarıyla bir araya geldi.

Boğaziçi Caz Korosu hakkında bu detayı kimse bilmiyor

Hepimiz onları metroda yaptıkları gösteriyle tanıdık. Bir grup genç yetenek, Taksim metrosunda mini bir caz performansı gerçekleştirip hem metrodakileri hem de izleyenleri şaşkına çevirdi. Hep yurt dışında görmeye alışık olduğumuz bu etkinlik sosyal medyada çok büyük ilgi gördü.

Ama onları asıl tanımamız Gezi Parkı sürecinde parkta söyledikleri 'Çapulcu musun vay vay' şarkısıyla oldu. 'Dünya çapında pek çok başarısı olan bu grup kimdir?, 'Amaçları nelerdir?' gibi soruları dün gerçekleşen söyleşide koro üyeleri ve şef Masis Aram Gözbek'le konuştuk.

Haberin Devamı

"TÜM ÇOCUKLARIN ŞARKI SÖYLEMESİNİ İSTİYORUZ"
Korunun en büyük iki misyonunun Türkiye'yi ve müziğimizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek ve ülkemizde çok sesli koro müziği kültürünün çok daha geniş çevrelere yayılmasını sağlamak olduğunu belirten Gözbek, 'Hedefimiz, bu koronun ilerleyen yıllarda bir enstitü haline gelmesi ve bir gün bu ülkede tüm çocukların şarkı söyleyerek büyüdüklerini görebilmek' dedi.

Boğaziçi Caz Korosu hakkında bu detayı kimse bilmiyor

ÇAPULCU ŞARKISI NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Gezi Parkı sürecinde söyledikleri 'Çapulcu musun vay vay' şarkısının ortaya çıkış hikayesini de anlatan koro, gördükleri ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşamış.

Koronun en eski isimlerinden olan ve özel bir kurumda yazılımcılık yapan Kürşat Duygulu, performanslarının gerçekleştiği günün sabahında iş yerindeyken, 'Entarisi ala benziyor' isimli türkünün sözlerini gezi parkına uyarlayıp değiştirmiş. Hiç beklemediği bir ilgiyle karşılaştığını dile getiren Duygulu, anneler bile çocuklarına bu şarkıyı ezberletip videolarını internette paylaşmaya başlayınca büyük bir heyecan yaşadığını, böyle bir noktaya gelineceğini daha önce hiç düşünmediğini söyledi.

Türkiye'de büyük ilgi gören uyarlama, yurt dışındaki koroların da ilgisini çekmiş ve birçoğu eseri seslendirmek için talep göndermişler.

Haberin Devamı

FİNANSMAN DESTEĞİ ALAMIYORLAR
Dışarıdan bakınca her açıdan son derece profesyonel bir görünüm çizen ekip, Türkiye'yi hem yurt içi hem de yurt dışı festivallerde başarıyla tanıtırken bir takım zorluklar yaşamıyor değil. Hiçbir finansman desteği alamayan koro, yurt dışı festivallere ve yarışmalara giderken büyük ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda destek için Fongogo'da bir proje bile başlatmışlar ancak maalesef gereken fon sağlanamamış durumda.

Boğaziçi Caz Korosu hakkında bu detayı kimse bilmiyor

Çiğdem SİDAR