Siyaset Böke: Yeni kalkınma modeline ihtiyacı var

Böke: Yeni kalkınma modeline ihtiyacı var

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Parti Meclisi üyelerine sunduğu ekonomi raporunda, “Üretmeyen, istihdam yaratmayan, orta gelir tuzağına takılmış ve ürettiği de düşük teknolojili ürünlere dayanan bir ekonomik yapıyla karşı karşıyayız. Türkiye’nin yüksek katma değerli üretimi temeline alan kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma modeline ihtiyacı var. Ekonomi adım adım yüzde 3 dahi büyüyemeyeceği bir geleceğe doğru gidiyor. 6 milyon vatandaşımız işsiz, ya iş arayıp bulamıyor ya da iş arayacak dahi mecali kalmamış. Kendisinden de geleceğinden de çocuğunun yarınından da vazgeçmek zorunda bırakılmış” değerlendirmesinde bulundu.

Böke: Yeni kalkınma modeline ihtiyacı var

Kötü yönetiliyor
Türkiye’nin yıllardır çok kötü yönetildiğini savunan Böke, “Sorunları göremeyen, zaman zaman görmezden gelen, günlük ve yüzeysel çözümler üreten vasat bir ekonomi yönetimiyle karşı karşıyayız. Semptomları değil hastalığın kendisini tedavi
etmemiz gerekiyor bunun da yolu önce doğru teşhis sonra da doğru tedaviden geçiyor. Üretmeyen, istihdam yaratmayan, ortagelir tuzağına takılmış ve ürettiği de düşük teknolojili ürünlere dayanan bir ekonomik yapıyla karşı karşıyayız. Türkiye’nin yüksek katma değerli üretimi temeline alan kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma modeline ihtiyacı var. Ekonomi adım adım yüzde 3 dahi büyüyemeyeceği bir geleceğe doğru gidiyor. 6 milyon vatandaşımız işsiz, ya iş arayıp bulamıyor ya da iş arayacak dahi mecali kalmamış” dedi.

Haberin Devamı

Yol ayrımındayız

Türkiye’nin artık önemli bir yol ayrımında olduğunu kaydeden Böke şöyle devam etti: “Ya bu felaketi her gün vatandaşımızın sofrasında bir gerçek olmaya devam edecek şekilde sürdüreceğiz yani sonuna geldiğini bildiğimiz bir modelde ısrarcı olacağız ya da yeni, yepyeni bir kalkınma hamlesi üreteceğiz, yeni zenginlikler yaratıp bu zenginlikleri hakça paylaşacak bir düzen inşa edeceğiz yani felakete son vereceğiz.”