Gündem Bölge halkı TSK’yı sevinçle bekliyor

Bölge halkı TSK’yı sevinçle bekliyor

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Suriye’de bulunan CNN Türk muhabiri İsmail Umut Arabacı, bölgedeki izlenimlerini Milliyet için kaleme aldı. Cerablus hattında Fırat Nehri kıyısında aldığı bilgileri aktaran Arabacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘harekât’ açıklamasının bölge halkı tarafından sevinçle karşılandığını anlattı

Bölge halkı TSK’yı sevinçle bekliyor

Bölge halkı TSK’yı sevinçle bekliyor
Bölgede özellikle Membiç’le ilgili hazırlık vardı. Özellikle Cerablus’un üst kesimlerinde hazır bekleyen gruplar vardı. Karşıda PKK/PYD mevzilerine yaklaşık bin 100 metre mesafedeydik. Çok net bir şekilde o mevzileri görüntüleyebildik. Ayn-el Arap yani PKK/PYD terör örgütünün ‘Kobani kantonu’ dediği noktanın başlangıcı Suriye içinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile PYD arasında sınırdaydık. O hatta ÖSO batı hattında; doğu hattındaysa PKK’nın mevzileri var.

Haberin Devamı

ELLER TETİKTE

Drone’la aldığımız mesafede mevziler arası bin 100 metre diyebiliriz. Oldukça yakın bir mesafe. Bu mesafede şu anda karşılıklı olarak eller tetikte ve aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının bu bölgede büyük bir sevinçle karşılandığını gözlemledik. Çünkü buradaki özellikle ÖSO içinde bulunan grupların birçoğu Ayn-el Arap’tan, Membiç’ten, burada evlerinden barklarından olup yaşamak zorunda kalan insanlar. Şu an hepsi bu harekatın her an başlayabileceği ihtimaline karşı inanılmaz sevinçliler.

ÜÇ BÖLGEDE HAZIRLIK

Evlerine, yurtlarına kavuşacakları için. Hazırlıkları da neredeyse tamamlamak üzereler.

Herhangi bir detay paylaşmayalım ama bölgede şu saat itibariyle de emir geldiği anda her şeyin planlı ve programlı bir şekilde herkesin bir anda harekete geçebileceğini söyleyebiliriz. Üç ayrı bölgeye bölünen Fırat’ın doğusunun ve bu üç hatta da operasyonun başlama ihtimaline karşı hazırlıkların son safhada olduğu bilgisini paylaşabiliriz.

Haberin Devamı

Tabii Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de bölgede hareketliliği devam ediyor. Bir çok farklı noktadan bölgeye 55 km mesafede atış yapabilen Obüsler, ona keza yine topçu bataryalarının, tankların geldiği bilgisi var. Türk askeri tarafından belli noktalara askeri sevkiyatın devam ettiği bilgisi var.

EMİR BEKLENİYOR

Tabii bunun olması özellikle bölgede, iç tarafta yani, Suriye’de şu anda bizim bulunduğumuz noktada da oldukça hareketliliğe sebep olmuş durumda. Hazırlıklar dediğimiz gibi neredeyse tamam gibi. Her an gelecek bir emre karşı... ÖSO birliklerinin iç tarafta, Membiç hattında, Ayn-el Arap hattında hazır bir şekilde beklediğini söyleyebiliriz.