Gündem Bölgenin yüzde 15’i kontrol altında

Bölgenin yüzde 15’i kontrol altında

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 1 ay geride kalırken, Mehmetçik ve ÖSO güçleri 75 stratejik köy ve noktayı PYD/PKK’lı teröristlerden temizledi. Operasyon Cinderes bölgesinde Türkiye’den yapılan top atışlarıyla yoğun şekilde sürüyor

Bölgenin yüzde 15’i kontrol altında

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütleri hedeflerine yönelik 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda 31. gün geride kaldı.

Haberin Devamı

Harekâtın başlangıcından bugüne dek geçen bir ayda toplam TSK ve ÖSO unsurlarınca bin 641 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtın 31. gününde TSK ve ÖSO, dün Afrin’in batısındaki Racu beldesine bağlı Hantalli köyü ile güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Divan Tahtani köyü, üs olarak kullanılan Beyyada noktası, Kila Tepesi ve Sattuf evleri köy altı yerleşimini YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı.

Öğle saatlerinde de tarihi Nebi Huri Tepesi teröristlerden temizlendi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 52’si köy, 4’ü köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 78 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Haberin Devamı

Bölgenin yüzde 15’i kontrol altında

YOĞUN TOP ATIŞLARI

Böylece bölgenin yüzde 15’ine yakın 320 kilometrekaralik alanı kapsayan 78 stratejik köy ve nokta PYD/PKK’lı teröristlerden temizlenmiş oldu. Operasyon Cinderes bölgesinde top atışları ile yoğun olarak sürüyor.

Harekatın 31. gününde TSK ve ÖSO sabah saatlerinde, Afrin’in kuzeyindeki Şeran beldesine bağlı İkidam, Şeltah ve Merseva köyleri ile Racu beldesinin batısındaki 687. Tepe’yi terör örgütü PYD/PKK’dan kurtardı. İlerleyen saatlerde de Hantalli ve Divan Tahtani köyleri ile tarihi Nebi Huri Tepesi terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ’tan temizledi.

Bölgenin yüzde 15’i kontrol altında
Tepede tarihi Nebi Huri Kalesi, Romalılardan kalma bir tarihi köprü ve kalıntılar da bulunuyor. Böylece TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DAEŞ’in işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 52’si köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 19’i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 75 noktayı örgütten kurtarmış oldu. TSK ve ÖSO güçleri bir yandan ilerlerken diğer yandan da teröristlerden arındırılan köylerde patlayıcı arama ve imha etme çalışmalarına başladı.

'FIRTINA'LAR ATEŞ YAĞDIRDI

Harekât Afrin’e açılan kapı konumundaki Cinderes bölgesinde de yoğun olarak sürüyor. Harekât kapsamında Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler de Cinderes bölgesinde teröristlere ait mevzileri hedef aldı. Topçu birlikleri, teröristlerin barınma, sığınma ve kontrol alanları ile mevzilerini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı. Bombalanarak, imha edilen hedeflerden yükselen dumanlar, Reyhanlı’dan da görüldü.

Haberin Devamı

Harekâtın başladığı günden bu yana Hatay ve Kilis’e 100’ün üzerinden füze ve roketle saldırı düzenlendi. Harekât kapsamında teröristlerin saldırıları ve çatışmalar sonucu 32 asker şehit oldu, dokuz sivil vatandaş hayatını kaybetti. Ayrıca çatışmalar ile füze ve roketli saldırılar sonucu aralarında ÖSO mensuplarının da bulunduğu 500 kişi de yaralandı.

SİHA'LAR AVLADI

Racu beldesine bağlı Derviş Obası bölgesinde keskin nişancı oldukları belirtilen iki PYD/PKK’lı terörist de SİHA atışıyla öldürüldü. Şeyh Hadid beldesine bağlı Bilal Köy’ün 1 kilometre güneyinde iki terörist, Cinderes beldesinin iki kilometre batısında zeytin ağaçları altındaki dört terörist de öldürüldü. SİHA’ların tespit ettiği bazı terörist grupları ve saklandıkları yerler, savaş uçaklarınca da imha edildi.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLER HENDEK KAZMAYA BAŞLADI

Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken PKK/YPG/PYD’li teröristler Afrin’deki Maranes, Minnig Havalimanı ve Ayn Dakne bölgelerinde iş makineleri ile hendek kazmaya başladı. Teröristlerin iş makinesi ile hendek kazarken, çıkan toprağı ile kamyonlarla başka bölgeye taşıyıp burada da mevzi yaptıkları görüldü. Teröristlerin hendek kazıp ve mevzi yapması ÖSO güçleri tarafından görüntülendi. Maranes ve Ayn Dakne bölgesinde Rus bayraklarının asılı olduğu binalarda da teröristlerin nöbet tuttuğu görüntülendi. İRFAN SAPMAZ/Azez-DHA