Bolu Bolu ‘Akıllı Atık Toplama' Sistemine Geçiyor

Bolu ‘Akıllı Atık Toplama' Sistemine Geçiyor

27.10.2016 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

Bolu ‘Akıllı Atık Toplama Sistemine Geçiyor

Bolu Belediyesi, evsel ve geri dönüşüm atıkları için şehir merkezinin tamamında ‘akıllı atık toplama’ sistemine geçiyor. Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şu ana kadar şehir merkezinin çeşitli yerlerine 122 adet yeraltı konteynırının yerleştirildiği öğrenildi.
Bolu’yu Dünya’da yaşanılabilir kentler arasında ilk 10’a taşıma hedefi olan Bolu Belediyesi, hem daha çevreci bir kent olmak hem de zamandan ve yakıttan tasarruf etmek amacıyla şehrin tamamında ‘Akıllı atık toplama’ sistemini devreye sokuyor.
Evsel ve geri dönüşüm atıklarını toplamada şehir merkezinin tamamındaki yer altı ve yerüstü çöp konteynırlarına akıllı sensörler yerleştirilecek. Çöp konteynırlarındaki doluluk oranı yüzde 80 olunca sistem çöp toplama araçlarına sinyal aktaracak. Sistemden gelen uyarıyı ekranlarında gören temizlik ekipleri ise en uygun rota üzerinden, en kısa süre içerisinde çöpleri toplayacak.
122 Akıllı konteynır yerleştirildi
Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şuana kadar şehir merkezinin çeşitli yerlerine 122 adet yeraltı konteynırı yerleştirildi. Bunun yanı sıra 43 adet konteynır için de çalışmalar devam ediyor. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte, şehir merkezinde üç günde bir toplanan çöpler haftada bir toplanacak. Bu sayede Bolu Belediyesi hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf edecek.