Bolu Bolu'da, Dijital İllüstrasyon Sergisi Açıldı

Bolu'da, Dijital İllüstrasyon Sergisi Açıldı

21.10.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

Boluda, Dijital İllüstrasyon Sergisi Açıldı

Bolu’da, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde Yard. Doç. Dr. Gürdal tarafından düzenlenen dijital illüstrasyon sergisi Başkan Yılmaz’ın katılımıyla açıldı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Arzu Gürdal’ın düzenlediği “Bir ben var benden içeri” isimli dijital illüstrasyon sergisi, sanatseverlere kapılarını açtı.
Çizgi film ve animasyon karakterlerinden oluşan sıra dışı 22 eserin sergilendiği serginin açılışına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Başkan Yardımcıları Emine Davarcoğlu ve Zerrin Biçen, Kültür Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve sanatseverler katıldı.

“Bayanlar sanatta erkeklerden önde”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açılış öncesi bir konuşma yaparak Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nin fiziki olarak kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen Türkiye’nin en hareketli sanat mekanlarından biri olduğunu söyledi. Yılmaz, her yıl çok sayıda sergi açılışını yaptıklarını belirterek “Açılan sergilerin de yüzde 90’ını bayanlar açıyor. Yani bayanlar sanatta erkeklerden önde. O nedenle bayanları kutluyorum” dedi. Yılmaz sanatseverlere bir de müjde vererek, “Allah nasip ederse Adliye binası yapıldıktan sonra mevcut bina bize verilecek. Bizler de müzelerin ve sanat çalışmalarının bir kısmını orada yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.