Siyaset Bolu'da konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

Bolu'da konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda din adına ahkam kesenlerin bulunduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlahiyatçılarımız, başta Diyanet İşleri Başkanlığımız, Din İşleri Yüksek Kurulumuz, bütün ilahiyat fakültelerimiz bunlara cevap vermeli, meydanı da boş bırakmamalı” dedi... Erdoğan NATO’ya tepkisini de sürdürdü...

Boluda konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaçayır Spor Salonu’nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Önce kongre salonunun önünde bekleyen vatandaşlara, ardından kongre salonunda bulunanlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında güvenlik güçlerinin Afrin’de kararlılıkla hedefe ilerlediğini belirterek “Şu an itibariyle 3 bin 300 teröristi etkisiz hale getirmişler. Mehmedimiz bıkmadan, usanmazdan dağ, daş demeden yürüdüler. Böyle yürüdüğümüz zaman hep büyümüş, yükselmişiz. Bu değerleri de kaybedince geri geri gitmişiz. Yeniden bir diriliş var. Bu diriliş kendisini Afrin’de gösterdi. Cerablus’ta, El Rai, El Bab’ta gösterdi. Biz burada işgale mi gidiyoruz? Tam aksine, biz teröristleri kovalıyoruz. Teröristleri oradan çıkartarak oranın gerçek sahiplerine, oraları teslim etmeye gidiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Boluda konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

'CEVAP VERİLMELİ'

Erdoğan, son zamanlarda ortaya çıkıp bazı din adına ahkam kesenlerin bulunduğuna işaret ederek, “Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir, ama bir Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere karşı konuşmak da hakkımdır. Eğer biraz dini tedrisatım varsa buradan aldığım ilhamla konuşmam gerekir” ifadelerini kullandı. Mehmet Akif’in “Doğrudan doğruya Kur’an’dan alarak ilhamı / Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı” sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla da herkese diyoruz ki, ilahiyatçılarımız, başta Diyanet İşleri Başkanlığımız, Din İşleri Yüksek Kurulumuz, bütün ilahiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleriyle yaptıkları şuralarıyla gereken cevabı bunlara vermeli, meydanı da boş bırakmamalı. Her konuda dinin, itikadi anlamdaki konularından tutunuz, muamelata, ibadete varıncaya kadar, beşeri münasebetlerimize varıncaya kadar Müslüman’ın birbirleriyle olan bütün ilişkilerine varıncaya kadar bunları anlatmaları lazım.”

Haberin Devamı

Boluda konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

Ülkeyi gelecek yıl hem yeni yönetim sistemine geçireceklerini hem de 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştıracaklarını belirten Erdoğan, “Bugün Bolu’yu gerçekten daha farklı gördüm. Dün Mersin’deydim böyle, Antalya’daydım böyle. AK Parti, milletimize aşık, AK Parti, bu vatana aşık. Sizin aşkınız bizi deli divane etti. ‘Aşkınan yürüyen yorulur mu?’ Onun için yorulmadık. Biz bu yollarda Ferhat olduk, milletimiz Şirin. Bolu Dağı’nı kimse delemiyordu ama biz deldik.”

NATO'YA SESLENDİ

Türkiye’yi ve milleti esir etmek, ezanı susturmak, bayrağı indirmek için başlatılan bu saldırılar boşa çıkartılınca bir başka tehdidin daha musallat edildiğine dikkati çeken Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturmak isteyenlerin yüzlerindeki maskeyi indirip niyetlerini ifşa ettiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin kimsenin ummadığı operasyonları başlattığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin de içinde bulunduğu bölgede uygulanmaya çalışılan plan, bizi iş birliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı. ‘Müttefikimiz’, hatta ‘dostumuz’ dediğimiz güçlere bakışımızı, bize söylenen sözlere değil sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. İçinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO’nun en güçlü üyesiyiz. Herhangi bir yerde bir sıkıntı olduğu zaman NATO’dan bize bir görev terettüp ettiğinde, yeri geldi Somali’de, Afganistan’da, Balkanlar’da olduk. Peki bütün buralarda biz yer alırken, şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri oradan bizi taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın, devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok.

Haberin Devamı

Boluda konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

'YANLIŞ KOMŞULAR BİZİ MÜLK SAHİBİ YAPTI'

“Artık bizi kapılarında silahlı, silahsız insansız hava aracı almak için müracaat ettiğimizde süründürenler, şimdi biz kendimiz üretiyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim artık silahlı, silahsız, insansız hava aracımız var. Hepsini biz kendimiz üretir hale geldik. Hani ‘Olmaz’ diyordunuz. Bak oldu işte. Yanlış komşular elhamdülillah bizi mülk sahibi yaptılar. Daha neler olacak neler. ‘Olmaz’ dedikleri ne varsa hepsini de hayata geçirdik. ‘Yapamazsınız’ dedikleri ne varsa, hepsini gerçekleştirdik.” Erdoğan “Son zamanlarda yaşadığımız bir çok hadise, bir gereği adeta şamar gibi yüzümüze çarpıyor. Eğer bölgenizde ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız, hiçbir konuda kimseye muhtaç olmayacaksınız. ‘Nasıl olsa filanca yerde bunun hazırı var, öyleyse bizim uğraşmamıza gerek yok’ anlayışı, bizi hürriyetimizden mahrum etmeye götürecek kadar tehlikeli bir yaklaşımdır. Çünkü her şeyden önce elin oğlu sana, bire yaptığını zaten ona satar” dedi.

Haberin Devamı

'SALAMURA OLMAKTAN KURTULDULAR

Erdoğan, AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, “Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Bizim kavgamız çıkar değil, hak ve adalet kavgasıdır. AK Parti’ye gönül veren her bir yol arkadaşımın hedefi, gayesi, evet, kızılelması budur. Unutmayın bizim kızılelmamız sonu belli olan değil, bizim kızılelmamız ilayı kelimetullahtır” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz bu toprakları 1071’den beri, şehitlerimizin kanlarıyla yoğurarak, kendimize vatan kıldık. Boylarından büyük laflar edenler, gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi’nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını çok iyi öğrensinler.”'

Haberin Devamı

Boluda konuşan Erdoğan ilahiyatçılara çağrı yaptı: Meydanı boş bırakmamalı

'ÖNCE BEN YOLA ÇIKARIM'

Erdoğan, “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine, şunları kaydetti: “Ben her gün komuta kademesine ve Genelkurmay Başkanıma ‘İhtiyaç var mı?’ diye soruyorum. Verdiği cevap, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, olsa ben size zaten bunu söylerim.’ Ordumuz şu anda yolunda kaim, daim devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yürürüz.”