Bolu Bolu'da, Ormanların Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

Bolu'da, Ormanların Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

16.01.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

Boluda, Ormanların Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

Bolu’da, 2018 yılında yenilenecek olan 59 adet ormanın idare ve yönetiminin planlanmasında (amenajman) izlenecek yolun belirlenmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili toplantı gerçekleştirildi.
Bolu’da, ormanların gelecek 20 yılının planlanması için yapılacak çalışmalarla ilgili Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Gölyüzü Sosyal Tesisler’inde geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.
Toplantıya Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Mithat Koç, Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören, Şube Müdürü Ali Özel, Denetçi Burhan Aydoğan, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Güven Gültekin ve amenajman planları yenilecek 9 İşletme Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Konuyla ilgili konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Türkiye’de ilk amenajman planı yapımının 100. yılına denk gelen bu yılda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde 59 birimde amenajman planının yenileneceğini belirterek, orman fonksiyonlarını dikkate alan orman amenajman planlarının hazırlanması için teknik çalışmaların önemli olduğunu söyledi.
Keskin, yapılacak olan bu çalışmalar ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanların 20 yılının planlanacağını, planların doğru ve tekniğine uygun yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini, yenileme aşamasında teknik gelişmelere entegre olabilecek şekilde yaptırılmasına azami dikkat edilmesini istedi.
Toplantıda Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Mithat Koç ile Şube Müdürü Ali Özel, amenajman planlarının ihale süreci ve yapım aşamasında dikkat edilecek hususları anlatarak ormanların fonksiyonlara ayrılmaları konusunda detaylı bilgiler verildi.