Bolu Bolu Dağı'nda Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Bolu Dağı'nda Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

13.12.2016 - 17:31 | Son Güncellenme:

.

Bolu Dağında Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde kış aylarında alınacak tedbirlerle ilgili toplantı Bolu Dağı Polisevi’nde yapıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, “Vatandaşlarımız yola çıkarken kar yağışı nedeniyle yolun kapanması ihtimaline karşı tedbirli olmalılar” dedi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da, “Yol kapalı olduğunda sürücüler ikinci şeridi işgal etmesinler” diye konuştu.
Bolu Dağı Polis Evi’nde ’2016-2017 Kış Tedbirleri Koordinasyon’ toplantısı yapıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıda iki ilin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması Bolu Dağı Tüneli ile D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıya Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.
Toplantıda konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Toplantımızın amacı D-100 Karayolu ve Bolu Dağı Tüneli geçişinin 24 saat trafiğe açık tutulması ve bu yolları kullanan vatandaşların özellikle yoğun kar yağışının yaşandığı buzlanmanın meydana geldiği zamanlarda herhangi bir mağduriyete uğramadan gitmek istedikleri yere sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktır” dedi.

Yolun kapanma ihtimaline karşı uyardı
Kış şartlarında yolculuk yapan sürücüleri de uyaran Bolu Valisi Aydın Baruş, “Ağır tonajlı tır ve kamyon gibi araçların kış lastiklerini taktırmaları çok önemli. Kış şartlarında hem karla hem de tırla mücadele ediyoruz. Tırlar kayarak karayollarını kapatması nedeniyle ulaşımın zamanında sağlanamamasına hem de ekonomik kayıplara neden oluyor. Vatandaşlarımızın yanlarında acil durumlarda kullanılmak üzere zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları önemli. Acil durumlarda yolun trafiğe kapatılması durumunda da vatandaşların yanlarında su ve acil gıda bulundurmaları yararlı olacaktır” dedi.

Düzce Valisi’nden ikinci şerit uyarısı
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise, “D-100 karayolumuzda sağ taraftaki birinci şeridin kapalı olması durumunda ikinci şeride hiçbir şekilde araçlarımızın girmemesi büyük önem arz ediyor. Aksi taktirde bir an önce yola devam etmek isteyen sürücülerin sol şeride girmesinden dolayı hem bizim kurtarma araçlarımız sol şeridi kullanamıyor hem de tıkanmalar meydana geliyor. Bunu önlemek için Kaynaşlı ve Bolu istikametinde doğru bilgilendirmeyle kesinlikle bu araçlara geçit verilmemesi çok önemli. Araçlar depo edilmek suretiyle orada bekleyecekler ve kimse acele etmeyecek” şeklinde konuştu