Gündem Bomba yüklü aracı bırakıp patlattılar

Bomba yüklü aracı bırakıp patlattılar

05.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derik’te jandarma karakoluna hain saldırı. 2.5 ton bomba yüklü aracı karakolun önüne bırakan PKK’lı teröristler, nöbetçinin araca yaklaştığı sırada uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada 1 asker şehit oldu

Bomba yüklü aracı  bırakıp patlattılar

Mardin’in Derik ilçesinde Üçyol Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz (29) şehit düştü, biri ağır dokuz asker ile iki sivil yaralandı. Teröristlerin İpekyolu üzerindeki karakola, üzerinde 2.5 tona yakın bomba bulunan araçla saldırdıkları, nöbet kulübesindeki Öksüz’ün teröristlerin karakolun önüne bırakıp kaçtıkları aracı fark edip kontrol etmeye giderken bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Derik-Viranşehir arasında bulunan Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na önceki gece saat 01.00 sıralarında teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İki giriş kapısı bulunan karakola saldırının Derik-Mazıdağı ilçeleri tarafındaki kapısından gerçekleştiği öğrenildi. PKK’lı teröristler, karakolun çevre duvarının önüne bombalı aracı bırakıp hızla kaçarken, uzman çavuş Öksüz bahçedeki nöbetçi kulübesinden çıkıp aracı kontrol etmeye gitti. Bu sırada teröristler uzaktan kumandayla bombalı aracı patlattı.

30 kilometre uzaktan

Patlamada Öksüz şehit olurken, 1’i ağır 9 asker ile 2 sivil yaralandı. Patlamanın şiddetiyle karakolda büyük hasar meydana gelirken, yakın köylerdeki bazı evlerin de camları kırıldı. Patlama sesi 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçesinden de duyuldu. Yaralılar ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri Derik-Kızıltepe, Derik-Viranşehir karayolları ile kırsal kesiminde geniş çaplı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Patlamada hasar gören karakol binasına dün sabah branda çekilerek, dev Türk bayrağı asıldı ve iş makineleriyle bina çevresinde temizlik çalışmaları başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “00.50’te içinde lojmanların da bulunduğu Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı yakınında teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve onların bir yakını yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınına acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

Bomba yüklü aracı  bırakıp patlattılar
Törende oğlunun parkasını giydi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün (29) cenazesi, Mardin’de düzenlenen askeri törenin ardından uçakla memleketi Kahramanmaraş’a getirildi.

Saldırıda yaralanan 5 aylık hamile Tuğba Öksüz, şehit eşinin cenazesiyle birlikte geldiği havaalanında uçaktan sedyeyle indirilip ambulansa konuldu. Havaalanından Andırın ilçesine götürülerek Tufanpaşa Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alınan şehit Uzman Çavuş için Kadirli Caddesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

‘Kurban olurum kuzum’

Şehidin tabutuna sarılan annesi Bedriye, babası Halil ve kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü. Törene asker parkası giyerek katılan şehidin babası Halil ile tek erkek kardeşi Muhammet Mustafa, askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin eşi Tuğba Öksüz de, törenin yapıldığı alana ambulansla getirildi. Ambulansın içerisinden şehit eşinin tabutuna bakarak gözyaşı döken Öksüz, öptüğü elini sallayarak eşiyle vedalaştı. Şehit Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün cenazesi Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bomba yüklü aracı  bırakıp patlattılar
Sedye üzerinde uğurladı

Şehit Öksüz için Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda uğurlama töreni düzenlendi. Yağmur nedeniyle komutanlığın salonunda yapılan törene, karakolu bitişiğindeki lojmanda bulunan ve yaralanan 5 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz, sedye üzerinde katıldı.

Haberin Devamı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın teskin ettiği şehit eşi ve silah arkadaşları tören boyunca gözyaşı döktü. Törende şehidin olayda yaralanan silah arkadaşları da hazır bulundu. Törenin ardından şehit Öksüz, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.