Dünya Suriye sınırında bomba yüklü araç patladı

Suriye sınırında bomba yüklü araç patladı

27.07.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Kamışlı kentinde bugün sabah saatlerinde bomba yüklü araç patladı. Olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Nusaybin'de de 2 kişi patlamanın etkisiyle yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Suriye sınırında bomba yüklü araç patladı

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde Hilal kavşağı yolunda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir karargahın yanında bomba yüklü araç infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre 14 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Olayda 30'dan fazla binada ciddi hasar meydana geldi.

Suriye devlet televizyonu ise patlamada ölenlerin sayısını 22 olarak duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini aktaran kaynaklar, patlamayla ilgili detaylı bilgi vermedi.

NUSAYBİN'DE İKİ KİŞİ YARALANDI

Türkiye- Suriye sınırında ve Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentinde ki şiddetli patlamada Nusaybin’de de kırılan camlardan 2 kişi yaralandı.

Suriye sınırında bomba yüklü araç patladı

Patlama nedeniyle kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat’in (76) üzerine düştü. Yaralanan 2 kişi Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın ardından sınır boyunda askeri ve polis araçlarının devriye gezdiği görüldü.