Gündem Bombalı araç filosu Lice’de ele geçirildi

Bombalı araç filosu Lice’de ele geçirildi

04.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Lice’de terör örgütüne yönelik operasyonlar dün tamamlandı. Tonlarca uyuşturucunun yanı sıra bomba yapımında kullanılan 20 ton amonyum nitrat ve bombalı eylemlerde kullanılacağı belirtilen lüks araçlar ele geçirildi

Bombalı araç filosu Lice’de ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonlar sona erdi. Operasyonlarda PKK tarafından çalınan ve büyük kentlerdeki canlı bomba eyleminde kullanılacağı değerlendirilen 22 lüks araç da ele geçirildi. 20 ton güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat da bulundu.
23 Haziran’da başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik” ile 22 Haziran’da düzenlenen, “Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1” operasyonları önceki gün tamamlandı.
20 ton patlayıcı
Müşterek özel birlik operasyonunda 11 adet sığınak tespit edilerek imha edildi. Sığınakların içinde çok sayıda silah, mühimmat tıbbi ve yaşam malzemesi ile örgütsel döküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında bölgede üstlenen terörist gruplar dağıtıldı. Operasyon ile saldırılarını büyük kentlerde sürdürme planını yapan PKK’nın, sivil halktan gasp ettiği araçlar ele geçirildi. Operasyon kapsamında; teröristlerce çalınan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen en lüks modeller dahil olmak üzere toplam 22 araç bulundu. Araçlardan birinin orijinal rengi beyaz olmasına rağmen fark edilmemesi için siyah renk ile kaplanmış olduğu tespit edildi. Operasyon çerçevesinde yaklaşık 20 ton güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Yakalanan araç ve ele geçirilen amonyum nitrat miktarı göz önüne alındığında, büyük kentlere araçlarla yapılacak canlı bomba eylemi hazırlıkları önlenmiş oldu. Öte yandan Diyarbakır Valiliği Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin 39 köyünde operasyonların tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

6 terörist öldürüldü

Operasyon süresince 6 terörist etkisiz hale getirildi, 8 terörist de yakalandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar’da sekiz polisin şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12’si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren “Masiro” kod adlı terörist Mervan Erdem’in de olduğu belirlendi. Örgütün finans kaynağı uyuşturucuya da büyük darbe vurulan çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi. İmha edilen uyuşturucunun değerinin 16 milyar 11 milyon lira olduğu bildirildi.
HDP’liler cenazede
Lice’de 1 Temmuz’da öldürülen “Şirin” kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya’nın cenazesi, Diyarbakır Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. Ankara Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden olan Kocakaya’nın cenaze törenine HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da katıldı.

Yazarlar