Gündem Bombalı tuzakta 3 asker şehit

Bombalı tuzakta 3 asker şehit

09.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Operasyonların devam ettiği Mardin Nusaybin’de bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu

Bombalı tuzakta 3 asker şehit

Mardin’in Nusaybin ilçesinde asker ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar devam ederken, dün Fırat Mahallesi Kordon Sokakta bir evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Arama çalışmaları sürerken, teröristlerce önceden eve yerleştirilen el yapımı patlayıcıyının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Ferhat Aktaş, Uzman Çavuş Mehmet Kılınç ve Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerler müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Eşi 6 aylık hamile
23 yaşındaki Uzman Çavuş Ferhat Aktaş’ın Adana’nın Kozan ilçesinde oturan annesi Elif Aktaş’a (65) oğlunun şehit olduğu haberi, kardeşi Arif Çoban tarafından verildi. Kardeşine “Vatan sağ olsun” diyen anne Elif Aktaş, ardından fenalık geçirdi. Daha önce eşini kaybeden Elif Aktaş’a, çağrılan sağlık ekibi müdahale etti. Bu sırada Kozan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk’ta, Elif Aktaş’ı ziyaret etti. 6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan ve bekar olan Ferhat Aktaş’ın ağabeylerinden Orhan Aktaş’ın Hatay’da, Faruk Aktaş’ın ise Samsun’da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.
Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi’ndeki babaevine giden askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi baba Tayyar ile anne Nazife Kılınç’a verdi. Anneler Günü’nde oğlunun şehit haberini alan Nazife ile baba Tayyar Kılınç, gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Kılınç’ın kardeşi Ahmet Kılınç’ın da Giresun’da uzman çavuş olduğu, Ali Kılınç’ın ise Ankara’da vatani görevini yerine getirdiği belirtildi. Şehidin eşi Ceyda Kılınç’ın da 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Kasımda evlenecekti
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz’ın Bursa’daki baba ocağına ateş düştü. Evin tek erkek çocuğu Cengiz Poyraz’ın nişanlı olduğu, kasımda evleneceği öğrenildi.
Öte yandan Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Elmalı Jandarma Karakol Komutanlığı’nda vatani görevini yapan jandarma er Sefa Uzun (22), önceki gün dalgıç pompasını kontrol ederken elektrik akımına kapılarak şehit oldu.