Dünya Öldürülen IŞİD'linin başına basarak poz verdi

Öldürülen IŞİD'linin başına basarak poz verdi

17.11.2016 - 16:03 | Son Güncellenme:

Koalisyon uçakları Musul'un doğusundaki Tahrir Mahallesi'nde bulunan IŞİD mevzilerini vurdu, bölgede yaşayan siviller ise kulaklarını tıkayıp panik halinde kaçmaya çalıştı. Bir Irak özel kuvvetler askeri ise, öldürülen IŞİD'linin başına ayağıyla basarak poz verdi.

Öldürülen IŞİDlinin başına basarak poz verdi

IŞİD ve Irak ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Musul'un doğusundaki Tahrir Mahallesi'nde bugün ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından hava saldırıları düzenlendi.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansının geçtiği fotoğraflarda, bölgedeki sivillerin panik halinde kulaklarını tıkayarak ve çığlık atarak koştukları görülüyor. Ajans, hava bombardımanının mahalledeki IŞİD mevzilerini hedef aldığını bildiriyor.

Bir Irak özel kuvvetler askeri, Tahrir Mahallesi'nde öldürülmüş bir IŞİD'linin başına ayağını basarak arkadaşına poz verirken Reuters foto muhabiri Goran Tomasevic tarafından görüntülendi.

IŞİD'in bomba yüklü bir aracı intihar saldırısıyla infilak ettirdiğini aktaran Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, ölü ve yaralıların taşındığı da yer alıyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, Tahrir mahallesinde sabah saatlerinde bomba yüklü bir aracın IŞİD tarafından infilak ettirilmesiyle bir askerin öldüğünü, üçünün de yaralandığını bildirdi. Söz konusu mahallede dün de çok şiddetli çatışmalar olmuş, IŞİD'in bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında bir Abrams tankı kullanılamaz hale gelmişti.

Haberin Devamı

SABAH UÇAKLAR HAVALANAMADI

İlk bir ayını dolduran Musul'u kurtarma operasyonunda, bugün sabah saatlerinde cephe hattında ilerleyen Irak özel kuvvetleri hava şartları nedeniyle durmak zorunda kaldı. AP, kötü hava ve bulutlu gökyüzü nedeniyle kentin üstünün kapandığını, insansız hava araçları ve savaş uçaklarının havalanmadığını aktardı.

17 Ekim'de ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun desteğiyle başlayan Musul operasyonu, ilk günlerde hızlı ilerlese de son dönemde yavaşladı. Kentin doğusundaki mahallelere ulaşan Irak Ordu birlikleri, IŞİD teröristleriyle sokak savaşı yapıyor.

Bir aylık sürede yüzlerce köy ve birkaç ilçe IŞİD'den temizlenirken, çatışmalar nedeniyle 50 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Irak ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin katıldığı harekât, ülkede Saddam Hüseyin'in 13 yıl önce devrilmesinden bu yana yapılan en büyük askeri operasyon olarak kayıtlara geçti.