Geri Dön
Booktuber ne demek?

Booktuber ne demek?

Instagram'da ve Youtube'da 'Booktuber' kelimesine mutlaka denk gelmişsinizdir. Peki anlamı ne? Booktuber ne demek? Booktuber'lar nasıl videolar çekerler? Gelin Booktuber'lığa Molatik olalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bookstagrm nedir?

Bookstagram denildiğinde akla hemen bir Instagram etiketi geliyor. Ancak Bookstagram'lar sadece birer etiket değiller. Instagram'da okuduğu kitapları paylaşan, bu kitapların kısa incelemesini yazan ve hatta videolar çeken kullanıcılara Bookstagram deniliyor. Bookstagram'lar kitapların tanıtımını, incelemesini yapıyor ve beğendikleri bir kitap hakkında videolar çekiyor hatta canlı yayın bağlantıları yapıyor.

Booktuber nedir?

Nasıl Instagram'da Bookstagram'lar varsa Youtube'da da Booktuber'lar var. Booktuber'lar temel olarak Bookstagram'ın Youtube versiyonu desek yanlış sayılmaz. Aradaki en önemli fark Booktuber'ın paylaşımlarını kamera karşısında kendisini daha çok ön plana çıkartarak yapması. Booktuber'lar da tıpkı Bookstagram'lar gibi kitapların tanıtımını yapıyorlar, kitap alışverişlerinden bahsediyorlar hatta kitaplık turu ya da daha farklı konseptlerle karşımıza çıkıyorlar.

Kitap okuyarak para kazanılır mı?

Sosyal medyada kitaplar üzerine paylaşım yapan hesaplar, bazı yayınevlerinden belirli ücretler karşılığında paylaşım talebi alabilirler. Bu noktada yayınevleri takipçi sayısını dikkate alıyor diyebiliriz. Yani takipçi sayınız ne kadar fazla ise para kazanma olasılığınız da bir hayli yüksek. Etkileşimi az olan bir hesabın çok fazla kullanıcıya sahip olması da yayınevlerinin dikkatinden kaçmıyor, bunu da belirtmek lazım.

Booktuber ne demek

İyi bir Booktuber nasıl olmalı?

Kitap okuyarak ve yorumlayarak para kazanmak istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey elbette çok iyi bir okuyucu olmak. Edebiyattan iyi anlayan, kitaplara gerçekten değer veren Booktuber'lar kendi farklarını zaten hissettiriyorlar. Dolayısıyla kitaba ve edebiyata değer verdiğinizde, kötü bir kitabı para karşılığında övmeyecek kadar etik olduğunuzda, doğru edit'leme ve ışık/kadraj kullanımını yaptığınızda bir Booktuber olarak anılmanız hiç de zor bir ihtimal değil...

Benzer İçerikler