Niğde BOR’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUSU

BOR’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUSU

18.09.2014 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

BOR’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUSU

Bor’da 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama programı, Bor Kaymakamlık binası önünde çelenk sunma töreniyle başladı. Tören, Kaymakamlık binası önünde Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla birlikte son buldu.
İlköğretim haftası kutlamaları Bor Fahri Kirt Ortaokulu bahçesinde devam etti. Programa, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Bor Halkı katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak eğitimin önemine değindi.
Özüdoğru yaptığı açıklamada; "2014-2015 eğitim öğretim yılı başında toplamda 71 okul, bin 040 öğretmen ve 13 bin 227 öğrenci ile eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. İlköğretimin önemi eğitim öğretimin en önemli varlıkları olan çocuklarımızdan kaynaklanmaktadır. Çünkü çocuklarımızın yeni dünyaların kapılarını açmak için eğitime, özellikle de ilköğretime ihtiyaçları vardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için tüm imkânlarımızı sizlere sunma çabası içindeyiz. Eğitim faaliyetleri içerisinde vazgeçilmez bir unsur olan başta öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz ve velilerimize şimdiden teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Konuşmasında öğrencilere de seslenen Özüdoğru; "Sizler geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımızsınız. Ülkemizi yarınlara taşıyacak, daha güçlü bir Türkiye’nin temel taşlarını atacak olan sevgili yavrularımızsınız. Şunu unutmayın ki, sizle bu ülkenin mirasçıları değil asıl sahiplerisiniz. Bizler sizlerin en iyi şartlarda eğitim görebilmeniz amacıyla bütün imkânlarımızı hizmetinize sunma, bütün fiziki ve diğer kaynaklarımızı sizlerin emrine verme, kullanımınıza sunma görevi ile mükellefiz. Ancak sizlerden isteğimiz çağımızın gerektirdiği koşullarda şimdiden hazırlanmaya başlamanızdır. Bunun içinde öğrencilerimizin öncellikle araştırmacı olması, kendilerine sunulan bütün bilgileri sorgulayabilen, büyük düşünebilen, düşüncelerini özgüvenle ifade edebilen ve ifade ettiklerini de yine özgüvenle yerine getirebilen insanlar olarak yetişmesi lazımdır. Bunu sağlayacak olan da şu an da onları adeta bir hamur gibi yoğuran değerli öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla “elleri öpülesi öğretmenler” ifadesi çok doğru bir ifade olarak söylenmiştir. Büyük milletleri yetiştiren ve onlara yön veren öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin yenidünyanın zorluklarına ve çağımızın koşullarına uygun olarak öğrencilerimizi eğiteceklerine ve onları içinde yaşayacakları yeni şartlara göre yetiştireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, İlköğretim Haftasını Kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru’nun konuşmasını yaptıktan sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, okuldan mezun olan Feyza Güzin Demir’in anısını programa davetlilerle paylaşması, yine öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasıyla devam etti. İlköğretim haftası kutlamaları Fahri Kirt Ortaokulu Müzik Öğretmenlerinin şiir dinletisiyle son buldu.