Niğde BOR’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

BOR’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

05.07.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

BOR’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Bor İlçesi’nde Türk Hava Kurumu (THK) Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisi düzenledi.
THK Bor Şube Başkanlığı tarafından organize edilen Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisinde pilotların gökyüzünde açtıkları Türk Bayrağı büyük alkış aldı. Ramazanınız Mübarek olsun pankartı da açan pilotlar, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.
Bor İlçesi üzerinde 1 saat gösteri yapan pilotlar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Türk Hava Kurumu (THK) Motorlu Yamaç Paraşüt Pilotu Murat Tok, Türk Hava Kurumu’nun Ulu önder Atatürk’ün Türk gençliğine havacılığı tanıtmak için kurduğunu belirterek: “Biz her yıl halkımızdan aldığımız bağışlarla Türkiye çapındaki tüm gençlerimize ücretsiz planör model uçak, yamaç paraşütü, yelken, kanat balon kursları düzenliyoruz” dedi.
Tok yaptığı açıklamada: “Bor ilçesinde daha önce bir gösteri uçuşumuz olmadı. Buraya gelerek buradaki gençleri havacılığa özendirmek amaçlı ve halkın Türk Hava Kurumuna yapmış olduğu yardımların nereye gittiğini göstermek için bir gösteri uçuşu gerçekleştireceğiz. Niğde -Bor üzerinde 1 saatlik bir uçuş planlıyoruz. Uçuş esnasında Türk bayrağı ve bor halkının Ramazanını kutlayan bir pankart açacağız. Uçuşu yapacağımız hava aracı motorlu yamaç paraşütü yaklaşık 22 kiloluk bir motorla 10 kiloluk bir yakıtla 3 saate kadar uçuş yapabilen bir hava aracı. Sabit yapısı olmaması nedeniyle uygun hava koşullarında sadece uçuşumuzu gerçekleştire biliyoruz” dedi.
Bor’da yamaç paraşütü uygun tepeler tespit ettiklerini ifade eden Tok: “Buradaki uçuşlarımız devam edecek. Buradaki uygun tepeler neticesinde yamaç paraşütü kursu yapılabileceğine karar verdik. Bor’da bulunan şube başkanımız ve saymanımız talepleri doğrultusunda buraya bir ekip görevlendirdik. Uygun olan tepeleri araştırdık. İlerleyen süreçte kaymakamlığın belediyenin destekleriyle uygun koşullar oluşturduğu takdirde Bor’da bir yamaç paraşütü kursu düzenlemeyi düşünüyoruz.
Bu iş eğitim istiyor. Usta çırak ilişkisinden ziyade yetkili kişilerce eğitim alınması gerekiyor. Bunu da biz Hava kurumunda ücretsiz olarak sağlıyoruz. Bütün gençlerimize gençlerle de sınırlandırmayalım 50 yaşının üzerinde öğrencilerimizde var. Halı hazırda Eskişehir İnönü eğitim merkezimizde , Ankara merkezinde , Erzincan eğitim merkezimizde bu kursları biz ücretsiz olarak talep eden adaylara veriyoruz. Bu kurslar için yapmaları gereken de Türkiye çapında 460 tane şubemize bizzat müracaat ederek hangi kurslara katılmak istediklerini söylemesi takdirde onları uygun olan kurslara yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.