Kimi zaman ıspanakla kimi zaman börülceyle yapılabilen bu etli ve sebzeli karışım hem besleyici hem sağlıklı. İçerisine tercihe ve eldeki malzemeye göre, pazı, taze fasulye ve bulgur da koyabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

6 kişilik 
Orta ateşte 50 dakika. 

Renklerini kaybetmemeleri için; pancarları haşlama esnasında bir çatal ya da kürdan yardımıyla delmemeye özen gösterin.

Malzemeler:

3 adet büyük boy kırmızı pancar, 
1 adet orta boy soğan, 
200 gram az yağlı kıyma, 
1 su bardağı kuru börülce (loğlaz), 
2 su bardağı sıcak su, 
2 yemek kaşığı margarin, 
1 yemek kaşığı domates salçası, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
1 çay kaşığı karabiber. 

 

Yemeğin tarifi:

3 adet büyük boy kırmızı pancarı, iyice yıkayıp toprağından arındırdıktan sonra üzerlerini geçecek kadar su ilave edip,  20 dakika haşlayın. Haşladığınız pancarların ince  kabuklarını kâğıt havlu yardımıyla ovalayarak çıkartın. Uç kısımlarında kalan kalın yerlerini bir bıçak yardımıyla kesin.
1 adet orta boy soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kırmızı pancarları iri parçalar halinde dilimleyin. 2 yemek kaşığı margarine bir tavada eritin. 200 gram az yağlı kıymayıren kalana kadar kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız 1 adet orta boy soğanı ve 1 yemek kaşığıdomates salçasını ekleyin.Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ardından; bir gece önceden bol suda bekletip şişirdiğiniz 1 su bardağı kuru börülceyi yıkayıp suyunu süzdükten sonar tencereye ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyin.

İri parçalar halinde doğradığınız, haşlanmış 3 adet orta boy kırmızı pancarı ve 2 su bardağı sıcak su yukatın.Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonar kapağı kapalı tencerede, orta ateşte 30 dakika kadar börülceler yumuşayana kadar pişirin. Koyu taneli bir çorba kıvamında olan yemeğinizi doğranmış maydanoz veya nane ile süsleyip sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun