Ege Bornova, 120 milyon TL yatırımla büyüdü

Bornova, 120 milyon TL yatırımla büyüdü

14.03.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Üç yılda ilçeye stat ve spor salonu kazandıran, Dost Market, Dost Kart, Down Kafe gibi projelerle sosyal yaşamı destekleyen Belediye Başkanı Olgun Atila, yepyeni projelerle yine gündemde olacaklarını söyledi.

Bornova, 120 milyon TL yatırımla büyüdü

Bornova Belediyesi, üç yılda 120 milyon liralık önemli fiziki ve sosyal yatırımlara imza attı. Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ‘Yılın Spor Adamı’ ödülünü getiren Bornova Stadyumu İzmir takımlarının stat arayışına son verirken, Atatürk Spor Kompleksi salon sporlarının yeni adresi oldu. Dost Market, Dost Kart, Down Kafe, Diyet Kafe sosyal belediyeciliğin Türkiye’ye örnek hizmetleri olarak gösterilirken, yeni kültür merkezlerinin inşaatları da hızla yükseldi. Ulaşım projeleri hem Bornova’nın hem de İzmir’in trafik yoğunluğunun azalmasında etkili oldu. Bir yandan büyük yatırımları hayata geçiren Bornova Belediyesi bir yandan da yeni belediye hizmet binası, çocuk dünyası, çocuk köyü gibi pek çok yatırımın projelerini hazırladı.

Haberin Devamı

6500 kişilik

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ev sahibi oldukları maçları bile İzmir dışında oynamak zorunda kalan İzmir takımlarının sorununu Bornova Stadyumu ile çözdü. Bornova Stadyumu 6 bin 500 kişilik seyirci kapasitesi ve UEFA standartlarına uygun donanımıyla TFF 1. Lig takımları Göztepe ve Altınordu’nun maçlarına ev sahipliği yaptı. Atatürk Spor Kompleksi, 2.500 seyirci kapasiteli tribünüyle antrenman ve maç salonu oldu. 4. şubesi açılan Dost Markez’ten 5 bin kişinin ihtiyaçları karşılandı. Dost Kart, üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmet verirken, bu uygulamadan esnaf da kazanıyor. Özel sağlık hizmeti,. 2014-2016 yılları arasında binlerce kişiye ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Üreticiye destek

Bornova Belediyesi’nin “Yerelde Kalkınma Hamlesi” anlayışıyla doğa ve köy turizmini geliştirmek için başlattığı Kiraz Festivali üçüncü yılında da büyük ilgi gördü.

Kültür merkezleri artıyor

Yapımı tamamlanan Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacak. Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi, Doğanlar Kültür Merkezi de yakında hizmete girecek. Belediye, 10 muhtarlık binasını yeniledi. Temizlikten tavis vermeyen belediye, engelsiz yaşam merkeziyle de engellilere büyük hizmette bulundu.