Doğum Bornova'da doğuma hazırlık eğitimi

Bornova'da doğuma hazırlık eğitimi

28.03.2014 - 11:41 | Son Güncellenme:

Sağlık alanında çeşitli projeleri hayata geçiren Bornova Belediyesi, "Evde hamile, lohusa ve bebek bakım hizmeti" kapsamında, 30 kadına hamilelik süreciyle ilgili bilimsel eğitim verdi.

Bornovada doğuma hazırlık eğitimi

Bornova Belediyesi, dört yıldır sürdürdüğü "Evde hamile, lohusa ve bebek bakım hizmeti"nin bir ayağı olarak "Doğuma Hazırlık Sınıfı’ açtı. İlki gerçekleştirilen çalışma kapsamında Altındağ, Naldöken, Doğanlar ve Mevlana Mahallesi’nden 30 kadın hamilelik süreciyle ilgili bilimsel eğitim aldı. Eğitimler, Özgül Gündüz Halk Sağlığı Binası ve Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezi’nde psikolojik danışmanlar tarafından verildi. Anne adayları filmler ve diğer görseller eşliğinde gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçleriyle ilgili bilgiler aldı. Eğitim bundan sonra da periyodik olarak devam edecek.

Eğitim sonunda Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 30 kadına katılım belgesi verdi. Tüm katılımcılarla tek tek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Sındır, sağlıklı nesillerin anne ve babalardan geçtiğini belirterek, "Bu anlamda aldığınız eğitim çok önemli. Kendinizi eğitme ve geliştirme konusundaki çabanız nedeniyle hepinizi kutluyorum. Edindiğiniz bu bilgileri arkadaşlarınızla, akrabalarınızla mutlaka paylaşın. Ya da bu kurstan haberdar edin ki; çevrenize de bir katkınız olsun" dedi.

Yazarlar