Gündem Boro, cennet koylardan sonsuzluğa yelken açtı

Boro, cennet koylardan sonsuzluğa yelken açtı

09.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Duayen denizci Sadun Boro’nun cenazesi, dün ’Son Bahar’ isimli katamaranıyle sevdiği koylarda dolaştırıldıktan sonra toprağa verildi

Boro, cennet koylardan sonsuzluğa yelken açtı

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan ve 87 yaşında yaşamını yitiren Sadun Boro’nun cenazesi, ’Son Bahar’ isimli katamaranıyla son kez, ömrünü adadığı Gökova’daki cennet koylarda gezdirildikten sonra toprağa verildi. Marmaris’ten ambulansla alınan Boro’nun Türk bayrağına sarılı cenazesi katamarana yerleştirildikten sonra duayen denizcinin sevdiği koyları turladı. Sonra Boro’nun ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği Okluk Koyu’na gelindi. Burada Boro’nun yaptırdığı Denizkızı Heykeli’ne çelenk bırakıldı.

Haberin Devamı

Boro için denizde düzenlenen törene Marmaris’ten otobüs ve özel araçlarla gelen yakınları ve sevenlerini yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen denizci dostları da gulet, tırhandil, sportif yelken ve balıkçı tekneleriyle katıldı. İki Sahil Güvenlik botu ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndan bir fırkateyn de Boro’nun son yolculuğuna uğurlanması için düzenlenen törene eşlik etti. Yılarca teknesini bağladığı çam ağacına getirilen Boro’nun cenazesi buradaki müdavimlerinden olduğu Kaptan Restaurant’ın önünde tekneden indirilip, tekrar ambulansa alınıp, Karacasöğüt’e götürülerek toprağa verildi. Cenazeye Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon dahil çok sayıda yönetici, Aksaz Deniz Üssü’nde görevli askerler, Boro’nun yakınları ve arkadaşları katıldı.

Haberin Devamı

Sadun Boro, 1952 yılında bir İngiliz ile İngiltere’den Karayip Adaları’na kadar açık deniz yolculuğu gerçekleştirmiş, 1965’te de eşi ile 3 yıl süren dünya turu yapmıştı. Boro, böylece tekneyle dünya turu yapan ilk Türk olarak tarihe geçmişti.

Yazarlar