Ekonomi Borusan ABD’nin ‘en iyisi’ oldu

Borusan ABD’nin ‘en iyisi’ oldu

07.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çelik boru sektöründe Türkiye’nin küresel oyuncusu Borusan Mannesmann, ABD’de sektörün en önemli ödüllerinden birinin sahibi oldu.

Borusan ABD’nin ‘en iyisi’ oldu

ABD çelik sektörünün saygın ve bağımsız yayınlarından “American Metal Market” tarafından verilen “En İyi Boru Üreticisi” ödülü, Borusan Mannesmann’ın ABD’de faaliyet gösteren Borusan Mannesmann Pipe US Inc. şirketine verildi.

Haberin Devamı

New York’ta düzenlenen, yüzlerce tanınmış büyük boru ve çelik üreticisi şirketin temsilcilerinin katıldığı ödül gecesinde, Rus kökenli çelik şirketi TMK-IPSCO ile finale kalan Borusan Mannesmann Pipe US, 2016 yılının “En İyi Boru Üreticisi” ödülünün sahibi oldu. Ödül, “üretim”, “operasyonel mükemmellik”, “yeni ürün geliştirme”, “izlenebilirlik”, “verimlilik” ve “iş güvenliği” gibi farklı alanlardaki kriterler dikkate alınarak verildi. Aynı ödül organizasyonunda, farklı kategorilerde aday olan ArcelorMittal, Nucor ve Steel Dynamic gibi dünya çelik devleri de çeşitli ödüller aldı.

Kazanılan ödülü değerlendiren Borusan Mannesmann Genel Müdürü Semih Özmen, “Boru üretimine 2 yıl gibi kısa bir süre önce başlayan şirketimiz, yaptığı yoğun çalışmalarla böylesine önemli bir ödülün sahibi olma başarısı gösterdi. Kazanılan ödül, genç şirketimizin ABD pazarında hazır, etkin ve güçlü bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Performans çıtamızı daha da yükselterek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Güçlü performans

Amerika’da petrol ve doğal gaz sondaj boruları üretimine yaklaşık iki yıl önce başlayan Borusan Mannesmann Pipe US, attığı adımlarla performansını sürekli yükselterek bu önemli ödülün sahibi olmayı başardı.

Houston Baytown fabrikasında yapılan yeni ürün geliştirme faaliyetleriyle 6 farklı petrol sondaj boru tipi geliştirilip ticarileştirildi, böylelikle pazar payı da arttı.