Gündem Boş kovanları çocuklar topluyor

Boş kovanları çocuklar topluyor

01.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin yaşamını yitirdiği Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı dün sabah kaldırıldı. Ancak gerginlik devam ediyor.

Boş kovanları çocuklar topluyor

Dört Ayaklı Minare’nin önünde aralarında İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile savcıların bulunduğu heyetin incelemesi sırasında yoğun silah sesleri üzerine polis bölgeyi ablukaya alarak, sokağın giriş-çıkışlarını kontrol altına aldı. Sokağa girmek isteyen gazetecilere de izin verilmedi. Sokaktan çıkanlar tek tek aramadan geçirilerek telefon kayıtları incelendi.

Haberin Devamı

Dört Ayaklı Minare’ye açılan sokağın girişi aralarında maskelilerin de bulunduğu Özel Harekât timleri tarafından panzerlerle kapatıldı. Panzerden sık sık sivil halkın bölgeden uzaklaşması yönünde çağrı yapıldı. Bölgede toplanan kalabalığı ise polis gaz bombası kullanarak dağıttı.

Yasağın kalkması ile birlikte çocuklar yeniden sokağa çıkarken, olay yerini görmek için vatandaşların, Elçi’nin vurulduğu yerde inceleme yaptıklarını gördük. Bu sırada çocuklar boş kovanları toplarken çarşıdan alışveriş yapan kadınlı-erkekli grupların poşetlerle evlerine yöneldiklerine tanık olduk. Sur içindeki ara sokakların tamamının olası bir havadan gelebilecek saldırı ya da keskin nişancı atışlarına karşı brandalarla kapatılması ise dikkati çekti.

Haberin Devamı

Bölgede yaşayan vatandaşlar, çatışma istemediklerini, hayatın normale dönmesini istediklerini söyledi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından baro avukatları, üç gün davalara girmeme kararı aldı. Baro Yönetim Kurulu üyesi Bayram Yücekaya, Elçi’nin öldürülmesi sonrası aldıkları kararı şöyle açıkladı:

“Çok yoğun bir katılımla taziyeleri kabul ediyoruz. Üç gün boyunca devam edecek. Biz de Diyarbakır Baro avukatları olarak üç gün duruşmalara girmeyeceğiz. Şu an acımız çok taze. Taziye ziyaretine gelenler, bu acıyı bizimle paylaşanlara teşekkür ediyoruz. Salı gününe kadar taziyemiz devam edecek. Acımız tazeyken biz duruşmalara katılmayacağız. Arkadaşlarımız dava süreçlerini askıya aldı.”