Gaziantep Boşaltılan Binalar Böyle Yıkıldı

Boşaltılan Binalar Böyle Yıkıldı

21.07.2017 - 14:48 | Son Güncellenme:

.

Boşaltılan Binalar Böyle Yıkıldı

Gaziantep’te yol sorunun çözmek için kamulaştırılan binaların yıkımı sürüyor. İş makineleri ile büyük gürültü ile yıkılan binalar ile birlikte toz duman yükseliyor.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Düztepe Mahallesi çamlıca konutları ve Yeşilvadi Park arasında kalan Özdemirbey Caddesindeki trafik yoğunluğunu yoğun trafik sıkıntısını ortadan kaldırmak için yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şahinbey Belediyesi yıkım ekipleri tarafından yürütülen yol genişletme çalışmaları kapsamın da kamulaştırılan 157. binanın yıkımı gerçekleştirildi. Eski Garajlar bölgesinde, 2 katlı bir bina alınan çevre güvenliğinin ardından kontrollü bir şekilde yıkıldı. İş makineleri yardımıyla büyük gürültüyle gerçekleşen yıkımın hemen ardından ise basınçlı su ile binalar taş ve moloz yığınları ıslatılarak toz ve dumanın engellemeye çalışıyor.
15 Temmuz demokrasi bulvarını Özdemirbey caddesine bağlayacak yol çalışması nedeniyle yıkımın yapıldığı belirtilirken, yapılacak yolun ise 40 metre genişliğinde toplam 6 şerit olması planlandığı açıklandı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, yıkılan eski binaların yerine yeni ve depreme dayanıklı binalar inşa edildiğini söyledi.
Tahmazoğlu, "Bugün biliyorsunuz Bodrum’da 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye’de beklenen bir Marmara depremi var. Dolayısıyla bizim binalarımızın depreme dayanıklı olması çok önemli. Gaziantep’te baktığımız zaman göreve başladığımız zamanda yüzde 80 riskli yapı varken şu anda yüzde 60 civarında riskli yapı bulunuyor. Bunların dönüştürülmesi ve kentsel dönüşüm çok büyük önem taşıyor. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey’de kentsel dönüşüme çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Şu ana kadar 6743 evin kamulaştırılmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Her gün bina yıkımlarına devam ediyoruz. Bu işlemleri vatandaşlarımızın rızasını alarak yapıyoruz. Buradaki amacımız, riskli yapıları yenilemek, dar yolları genişleterek vatandaşlarımız ulaşım imkanını rahatlatmak, yeşil alan oluşturmak, varsa bölgede okul ihtiyacını karşılamak ve sosyal alanları arttırmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 500 milyonun üzerinde kamulaştırma yaptık. Ve bu işi vatandaşlarımız gönül rızası ile yapıyoruz. Şu ana kadar yıktığımız 6743 evde herhangi bir polise veya zabıta ekiplerine intikal edecek bir olay meydana gelmedi. İnşallah bundan sonrada gelmeyecektir. Amacımız Dünya’ya ve Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm çalışması ile Şahinbey’deki tüm riskli yapıların tamamını yenilemektir" diye konuştu.