BOTOKS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Biz doktorlar yıllardır kırışıkların giderilmesinde botoksu başarılı bir şekilde kullandık. Botoks bir bakterinin türünün toksininden üretilen marka adıdır.

Peki botoks nasıl çalışır?

Botoks kaslarla sinir hücreleri arasındaki sinyal alışverişini engeller. Enjekte edilmiş kaslarda kasılma olmaz bu sayede istenilen görünüm elde edilmiş olunur.

Botoks en sık alın hatlarında, kaz ayağında (göz çevresindeki çizgilerde) ve kaş çevresinde kullanılmaktadır. Güneş ve yer çekimi botoksu bozmaz. Ayrıca dudak hatları için de uygulanabilir.

Haberin Devamı

Botoks süreci nasıl işlemektedir?

Botoks uygulanması anestezi gerektirmeyen ve sadece birkaç dakikanızı alan kolay bir işlemdir. Kasa çok ince iğneyle botoks işlemi sadece belirli rahatsızlıklarda uygulanır. İşlemin tam etkisi yaklaşık 3 ile 7 gün arasında değişmektedir.

Botox enjeksiyon ne kadar sürer?

Botoksun etkisi genellikle 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. Kırışıklarınız belirmeye başladığı zaman anlayın ki tekrar tedavi zamanınız gelmiştir. Dudak dolgusu ve botoks aynı seansta birlikte uygulanabilir, ayrıca burun estetiği ile burun ucu kaldırma işlemi olarakta uygulanabilir. Botoks İlk seferden sonra çizgiler ve kırışıklıklar daha az görülür.

Botoksun yan etkileri nelerdir?

Nadir görülen geçici küçük morarma botoksun en yaygın yan etkisidir. 24 ile 48 saat içinde baş ağrısı, olabilir, ama buda çok nadirdir. Hastaların küçük bir yüzdesinde de göz kapağında sarkma görülebilir. Bu genellikle 3 hafta içinde sona erer. Tedavi yapılan bölgede sıvı damlaması görülebilir, bu yüzden botoks uygulanmış bölgeyi tedaviden sonra 12 saat boyunca ovalamamak gerekir. Ayrıca tedaviden sonraki bir saat uzanır pozisyonda kalmanız gerekmektedir.

Kimler botoks yaptırmamalı?

Hamile, emziren anneler ve sinirsel sorunları olan hastaların botoks yaptırmamaları gerekir. Ayrıca botoks yaptırma kararı alan her bireyin bunu biz doktorların kontrolünde gerçekleştirmesi gerekir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı

instagram takip:guncelozturk

facebook:guncelestetik