Botoksa ne zaman başlanmalı?

Botoksa ne zaman başlanmalı?

Botoks enjeksiyonu tedavisine olan talep, ciltte kırışık oluşumuna karşı önlem almak ve yüzün yaşlanmasını geciktirmek amacıyla giderek artış göstermektedir. Güzelliğine önem veren kadınlar arasında 20’li yaşların başından itibaren önleyici botoksa yönelmektedir.

Yüzü genç tutmak için kırışıklık oluşmasını engellemenin çok fayda sağladığı doğrudur. Ciltte ve yüzde yaşlanma belirtileri ortaya çıktıktan sonra başlanan botoks tedavisi ile hiç oluşmadan önce uygulanan tedavisine kıyasla daha zordur. 20’li yaşlardan itibaren önleyici botoks tedavisi ile cildin hiç deforme olmasına izin vermeden uzun yıllar boyunca daha pürüzsüz kalması sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Tabi ki 30’lu yaşlarda da botoks enjeksiyonu tedavisi ile kırışıklıklar azaltılabiliyor ve yeni kırışıklıkların oluşması durdurulabiliyor. Ama maalesef botoks tedavi ile cilt 20’li yaşlardaki pürüzsüz haline tam olarak getirilemiyor. 20’li yaşlardan itibaren başlanan önleyici botoks enjeksiyonu tedavisi cilt daha doğal bir görünümle ve aynı pürüzsüzlükte korunabiliyor.

20’li yaşlarda botoks tedavisinin avantajları

Botoks enjeksiyonu tedavisi uygulandığı yaşa göre etki eder. Ve ortalama 10 ya da 15 yaş bir gençleşme sağlar. Botoks enjeksiyonuna ne kadar erken başlanırsa o oranda gençleşme sağlanır. Botoks enjeksiyonu tekniğinde botulinum toksininden oluşan ve herhangi bir yan etkisi olmayan bir madde enjekte edilir. Geçici ve ameliyatsız bir işlem olan bu prosedür güvenirliği ispatlanmış bir uygulamadır. Üstelik sadece estetik cerrahide kırışık önleme tedavisinde değil, birçok farklı hastalıkta tıbbi tedavi olarak da uzun yıllardır uygulanmaktadır.

20’li yaşlardayüzde henüz herhangi bir deformasyon başlamadığı için botoks enjeksiyonu tedavisinde minimal dozlar uygulanması yeterlidir. Ciltte kırışıklığa neden olan mimiklerin hareketlerini kısıtlayacak dozda botoks enjeksiyonu uygulanır. Yüz zaten gergin ve sağlıklı olduğu için botoksun etkisi belli olmaz. Yüzde mimik kaybına yol açmaz, donukluğa neden olmaz. Eğer siz de önleyici botoks enjeksiyonun sağladığı faydalardan yararlanmak istiyorsanız, alanında uzman bir estetik cerrah ya da dermatoloğa giderek tedavi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com