Estetik Botoksla terlemeye dur demek mümkün!

Botoksla terlemeye dur demek mümkün!

18.06.2012 - 14:17 | Son Güncellenme:

Çok fazla terlediğiniz için yaz mevsiminden nefret mi ediyorsunuz? Özellikle elleriniz, ayaklarınız ve koltuk altlarınız mı terliyor?

Botoksla terlemeye dur demek mümkün

Botoks terlemeyi engeller mi?

Haberin Devamı

Kıyafetlerinizin koltuk altı hep ıslak mı? Kolunuzu kaldırmaya utanıyor musunuz? Bu ve bunun gibi birçok sorundan botoks yöntemiyle kurtulmanız mümkün…

Botoksun aşırı terlemeyi engellemek için nasıl kullanıldığını Hisar Intercontinental Hospital Nöroloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Göksel Somay’dan öğrendik…

Neden terleriz?

Terleme, vücudun su tuz ve ısı dengesini sağlayan, sağlıklı insanlarda olması gereken ve kişinin kontrolü altında olmayan fizyolojik bir metabolizma olayıdır. Ter salgılandığında aslında renksiz ve kokusuzdur; ancak bakteriler koltukaltı gibi sıcak ve nemli ortamlarda çoğalarak ter salgısının kötü kokmasına neden olur. Stres, heyecan, uyarıcı ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri değişiklikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, kullanılan ilaç ve hormonlar gibi etkenler aşırı terlemeye neden olabilir.

Haberin Devamı

Aşırı terlemeyi önleyerek tedavi etmek mümkün mü?

Terleme cildi nemlendirerek vücut ısısını sabitler ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Ancak doğal olan bu süreç, bazı kişilerde istenmeyen sıkıntılara neden olabiliyor. Özellikle koltuk altı bölgesindeki terleme kişiyi görüntüsü nedeniyle rahatsız ederken; koku nedeniyle de zor durumda bırakıyor. Çünkü pudra, krem ya da spreyler terlemeyi tamamen kesme özelliğine sahip değil. Ancak kısa süreli geciktirebiliyor. Oysa Botoks’la çok etkili ve uzun süreli kalıcılık sağlamak mümkün.

Botoks uygulaması nasıl yapılır?

30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen Botoks’u; özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanıyoruz. İşlem yapılmadan önce hastanın şikâyeti olan alanlara iyot-nişasta testi yapılıyor. Test sonucunda, aşırı terlemeye neden olan aktif alanlar belirleniyor. Bu cilt alanların yaklaşık 2 mm derinliğine son derece ince uçlu iğnelerle Botoks ilacı enjekte ediliyor. Koltuk altı uygulaması, el ve ayak tabanı uygulamasına göre daha kolay ve çok az ağrılı. El ve ayak tabanı uygulaması ağrılı olduğundan genellikle kısa süreli anestezi kullanılması gerekiyor. Botoks uygulaması, uygulama bölgesinde terleme işlevini geçici olarak, tamamen veya belirgin bir şekilde azaltarak etkisini gösteriyor. Botoks’un etkisi geçici olduğu için yapılan işlem istenirse 6-8 ay gibi uzun aralıklarla tekrarlanabiliyor. Özellikle yaz mevsimi gibi terlemenin yoğun olduğu dönemde uygulama tercih edilebildiği gibi; tüm yıl etkinlik sağlaması için yılda 2-3 doz uygulama kişinin isteğine bağlı olarak da uygulanabiliyor. İşlemin hemen ardından günlük hayatınıza rahatlıkla dönebiliyorsunuz. 18-65 yaş aralığındaki herkesin yararlanabileceği bu uygulamanın sonucunu 2-4 gün içerisinde görmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Kimlere Botoks Yapılmaz?

Hamilelere,

Emziren annelere,

Cildinin üzerinde enfeksiyon olan hastalara,

Myasthenia Gravis (özellikle kaslarda görülen kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları olanlara,

Aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara,

Penicillamin kullanan romatoid artritli hastalara,

Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar kullanan hastalara Botoks uygulaması yapılmaz.

Yazarlar