Cadde Botokslu vekil maaşını veriyorum

Botokslu vekil maaşını veriyorum

05.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sayan, TV programını RTÜK’e şikâyet eden ve kadınları örgütleyerek sponsorunun çekilmesine neden olan Nazlıaka’ya “Botokslarıyla gündeme geldi. Maaşını veriyorum. Sen ne yaptın?” dedi

Botokslu vekil maaşını veriyorum

İki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı canlı yayına çıkardığı için tepki toplayan Seda Sayan’la, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka arasında başlayan tartışma gün geçtikte büyüyor. “Sponsorunu iptal ettirdim, Seda Sayan beni tehdit etti” diyen Nazlıaka’ya, Seda Sayan’ın cevabı çok sert oldu. Sayan, önceki gün Beyaz TV’deki ‘Söylemezsem Olmaz’ programına telefonla bağlanarak, Nazlıaka’yı “Botokslarıyla gündeme gelmiş bir vekil... Ayakkabı fırlatacak yürek yok onda” sözleriyle hedef aldı. Kendisine haksızlık yapıldığını ve 26 yıldır kadınlar için savaştığını söyleyen Sayan, ortalığı karıştırmakla suçladığı vekil Nazlıaka’yı kastedip “Ortalığı karıştıran kişi o vekildir. Şiddete ‘hayır’ diyen vekil ‘Meclis kürsüsünden ayakkabı fırlatacağım’ diyor. O kadın zaten kendisiyle çelişiyor. Ayakkabıyı da fırlatamadı çünkü yürek yok onda. Botokslarıyla gündeme gelip meşhur olmuş bir vekil nasıl Seda Sayan’ı anlamadan böyle konuşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Programıyla ilgili bir sıkıntının olmadığını belirtip, “Sponsorun biri girer, biri çıkar” diyen Seda Sayan ardından hızını alamayıp, CHP’li milletvekiline “Ben bu ülkeye vergi verdim, senin maaşını ben veriyorum, sen bu ülke için ne yaptın? Kimin zamanındaki aftan böyle katiller, sapıklar cezaevinden çıkmış! Önce bunları sorgulasınlar! Koskoca Seda Sayan’ı yiyebilir misin? Sen kimsin?” sözleriyle meydan okudu.

Aile Bakanlığı da şikâyet etti
Programında Çalınak’ı ağırladıktan sonra toplumun her kesiminden eleştiri alan Sayan’ı ‘Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’ da yayımladıkları bildiriyle kınadı. Bildiride kadınlar, “Seda Sayan Show’da birlikte olduğu beş kadından ikisini öldüren katil koca, Seda Sayan’ın ‘Hiç bu kadar güler yüzlü katil gördünüz mü?’ nazireleri arasında ağırlandı. Suç ve suçlu, Seda Sayan tarafından açıkça övüldü” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, bakanlık 1 Eylül’de, “Seda Sayan Show” isimli televizyon programına, “iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesine” ilişkin RTÜK’e twitter üzerinden şikâyette bulundu.

Haberin Devamı