Cadde Böyle yaşamayı gey'lerden öğrendim

Böyle yaşamayı gey'lerden öğrendim

14.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘GZone’a konuşan Deniz Akkaya, “Kızım Ayşe’yi şartsız şurtsuz emanet edebileceğim iki arkadaşım var, ikisi de gey” dedi

Böyle yaşamayı geylerden öğrendim

Deniz Akkaya, eşcinsel kültür ve yaşam dergisi ‘GZone’un bu ayki sayısına kapak oldu. Onur Özışık ve Murat Renay’ın sorularını yanıtlayan Akkaya, cesur pozlar verdi. Özel hayatına dair samimi açıklamalar yapan modelin röportajından satır başları şöyle...

Haberin Devamı

Hayatta pek çok rolünün ve kimliğinin olduğunu söyleyen Deniz Akkaya, bu durum yüzünden bazıları tarafından ‘şizofren’ olarak nitelendirildiğini belirtti. Model yaşadığı bir olayı şu sözlerle anlattı: “Kişisel danışmanlık yapan biri benim için, ‘İçinde 5 - 6 tane Deniz var. Bir ortamda birini, başka bir yerde diğerini görüyorum. Bu iki Deniz hiç tanışmamış gibi, eğer tanışsalar birbirleriyle de anlaşamayacak kadar farklılar’ demişti. Bundan da rahatsız olmam gerekiyormuş gibi konuştu. Ama ben böyle yaşamayı gey arkadaşlarımdan öğrendim. Şizofren değilim, benimle şizofrenmişim gibi konuştu. Şizofrensem de şu ana kadar böyle gayet iyi idare ettim. Etrafımdaki insanlardan beslenerek, böyle çok mutluyum.”

Haberin Devamı

‘Sen artık annesin!’

Efe Önbilgin’den Ayşe adında bir kızı olan Akkaya, anneliğin önemli olduğunu ama kendi değerlerinden vazgeçmeyeceğini açıkladı. “Beni ben yapan değerlerden uzaklaşırsam, mutsuz bir kadın olacağım” diyen Akkaya toplumun buna izin vermediğini ifade etti:

“Ünlü bir fotoğrafçıya Steven Meisel’in akıl hastanesinde çektiği fotoğrafları gösterdim ve ‘Çekimlere bayıldım, biz de en az bu kadar çılgınca bir şeyler çekmeliyiz” dedim.

Bana, ‘Sen artık annesin, böyle şeyler yapmamalısın’ cevabını verdi ve dünyam başıma yıkıldı.”

Ayşe’nin cinsel seçimi

Deniz Akkaya, “Eğer kızınız size eşcinsel olduğunu açıklarsa, ne yaparsınız?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Birini öldürmediği, birinin kişilik haklarına zarar vermediği, ülkesine ve bayrağına ihanet etmediği sürece sonuna kadar arkasındayım. Bu, önünde ya da arkasında durulacak bir şey değil ki...

Yönelimlere tepkiyle yaklaşamazsınız. Maalesef ülkemizde hâlâ eşcinsel kimliğini ailesine anlatıp, ölümle tehdit edilen ve dışlanan çocuklar var.

Ayşe bana ‘Motosiklet kullanmak istiyorum’ derse bu beni daha çok rahatsız eder.

Gey arkadaşlarım ailemin sofrasına gelir, her zaman birlikte yer içeriz. Ve kızımı şartsız şurtsuz emanet edebileceğim iki arkadaşım var, ikisi de gey.”

‘Hacca gitmek istedim’
İnsanların hem iyi hem de kötü olabileceğini savunan eski model, “Çocuk doğurmadan önce hacca gitmek istedim. Tek bir kimliğin altına hiçbir şeyi sıkıştırmadım. Ben bir anne-yim, LGBT camiasının en çok sevdiği insanlardan biriyim, aynı zamanda bir eş ve kadınım” dedi.