Aydın Böylesine Sevimli Futbol Maçı Görülmedi

Böylesine Sevimli Futbol Maçı Görülmedi

07.06.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

Böylesine Sevimli Futbol Maçı Görülmedi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Nazilli Anaokulları Arası 2017 Minik Ayaklar Futbol Turnuvası’nda renkli görüntüler oluştu. Minikler birbirinden güzel hareketleri ve oynadıkları futbolla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Nazilli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne ait spor salonunda ilçedeki 16 anaokulu arasında düzenlenen etkinlik büyük çekişmelere sahne oldu. 4 gün süren turnuvada zaman zaman yorgun düşen minikler saha kenarında dinlenmeyi tercih etti. Türkiye’de ilk defa düzenlenen maçlarda minikler, düzgün ve kurallarına göre oynandığında futbolun ne kadar saf ve masum olduğunu gösterdi.
10’ar dakikalık periyotlarla 2 devre halinde gerçekleştirilen maçlar sonunda 2017 Nazilli Minik Ayaklar Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Ahmet Yesevi İlkokulu Ana Sınıfını 2-1 yenen Nazlıkız Anaokulu oldu. İkinciliği Ahmet Yesevi İlkokulu Anaokulu elde ederken, 3. Zafer Ortaokulu Anaokulu ve 4. Latife Hanım Anaokulu oldu. Minik futbolculara kupa ve madalyalarını Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük başta olmak üzere Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker verdi. Büyük coşkuya sahne olan kupa töreninde minikler sevinçlerini anne ve babalarının yanı sıra öğretmenleri ile birlikte yaşadı.

Akgün: "Amacımız dostluk, kardeşlik bağlarını arttırmaktır"
Amaçlarının çocuklar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, “Daha önce Türkiye’de bir ilk olan Anaokulları Arası Bilgi yarışması düzenlemiştik. Bir de küçük futbol turnuvası yapabilir miyiz diyerek velilerimizle de istişare ederek velilerimizin, öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin istekleri doğrultusunda ilçemizdeki okul öncesi bulunan öğrencilerimize duyurularımızı yaptık. 16 okulumuz bu etkinliğe katılacağını bize bildirdi. Velilerimizden bu konu hakkında izin belgelerini de aldılar. Daha sonra biz ilçe yürütme kurulumuzla birlikte 16 okulumuzun kurasını çektik, eleme usulü ile maçlarımızı yaptık. Amacımız çocuklar arasında yarış değil, aksine çocukları aynı ortamda buluşturarak dostluk, kardeşlik bağlarını arttırmaktır. Sporun bizi birbirimize bağlayan bir bağ olduğunu göstermek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Öncelikle halı saha futbol turnuvası olarak planlamış olduğumuz etkinliğimizi sonra havaların sıcak olabileceği düşüncesiyle İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğümüzün salonu bize tahsis etmesiyle spor salonumuzu aldık. Turnuvaya katılan tüm katılımcılarımıza tüm öğrencilerimize madalya verdik. Bütün çocuklarımızı ödüllendirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Alıcık: "Yeni yıldızlar çıkabilir"
Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, turnuvayı çok beğendiğini ifade ederek, “Bu çocuklarımız bakarsınız yarın Nazilli Belediyespor’da forma giyer. Belediye olarak spor yapan herkese destek veriyoruz. Bu çocuklarımız arasından yeni yıldızlar çıkabilir. Öncelikle çocuklarımızı spora teşvik edelim. Çocuklarımıza destek veren velilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize ve turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu
Nazilli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne ait spor salonunda gerçekleştirilen final maçlarını Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük başta olmak üzere Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker, öğrenci velileri ve öğretmenler izledi.