Iğdır yöresinin bilinen lezzetlerinden biri olan bozbaş yemeği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kars Bölgesi'nde genellikle "Piti" olarak adlandırılan bu lezzetli yemek, Nahçıvan ve Azerbaycan'da da bozbaş yemeği olarak biliniyor. Peki, bozbaş yemeği nasıl yapılır? İşte bozbaş yemeği tarifi... 

Malzemeler:

-Yarım kg kemikli kuşbaşı et
-1 su bardağı nohut
-1 tane soğan
-3 tane patates
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı salça
-2 çay kaşığı silme zerdeçal 
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı şeker 

Bozbaş yemeği nasıl yapılır?

-Öncelikle bir gün önceden nohutu sıcak su ile ıslatın.
-Karbonat ve şeker ilave edin karıştırıp, ağzını kapatın ve sabaha kadar dinlendirin.
-Sabah suyunu döküp nohutları yıkayın.
-Bir tencerede soğanı, sıvı yağ ile kavurun. İçerisine zerdeçal, pulbiber ve salça ilave edip karıştırın.
-Patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp içerisine ilave edin. 
-45 dakika düdüklü tencerede önceden pişirdiğiniz kuşbaşı etini, yemeğin içerisine ilave edin. 
-Nohutları 5 dakika daha haşlayın ve yemeğin içerisine ialve edin.
-Üzerine haşladığınız etin suyunu ekleyin.
-Kaynamaya başladığı zaman altını kısın ve yavaş yavaş kaynasın.
-Bozbaş yemeğiniz hazırdır, afiyet olsun.