Dünya Brezilya'da cezaevinde yeni kavga

Brezilya'da cezaevinde yeni kavga

21.01.2017 - 11:50 | Son Güncellenme:

Alcacuz hapishanesinin bahçesinde iki rakip çetenin kavgasında palalar ve bıçaklar kullanıldı. Yaralı mahkumlar, polisin duvardan aşağı sarkıttığı sedye ile dışarı çekildi.

Brezilyada cezaevinde yeni kavga

Brezilya'da iki haftada 130'dan fazla mahkumun öldüğü hapishane isyanları durulsa da çeteler arasında yeni çatışmalar var.

Haberin Devamı

Son olarak 26 mahkumun yaşamını yitirdiği Alcacuz'da, rakip çete üyeleri ellerinde palalar, bıçaklar ve cep telefonlarıyla hapishane bahçesindeydi.

Kuzeydeki Rio Grande do Norte eyaletine bağlı Natal kentinde yer alan cezaevinin bahçesinde kavga eden mahkumlar, yatak ve kapıları barikat olarak kullandı.

Associated Press (AP) haber ajansı, çok sayıda mahkumun çatışmada yaralandığını bildiriyor. Yaralanan mahkumlar, polisler tarafından duvardan aşağı sarkıtılan sedye ile yukarı çekildi.

Alcacuz'da son olarak 220 mahkum başka cezaevlerine nakledilmiş ve kontrol sağlanmıştı. Ancak, son çatışmayla birlikte tansiyonun düşmediği görülüyor.

Cezaevlerinin tıka basa dolu olduğu Brezilya'da, çoğu hapishanenin kontrolü suç çetelerinin elinde. Üç ayrı cezaevinde çıkan isyanlarda öldürülen çoğu mahkumun başı kesilmişti.