Brezilya Poposu Neden Bu kadar Seksi?

Brezilya, dünyanın en güzel ve seksi kadınlarının bulunduğu ülkelerden birisi olarak kabul ediyor.

Birkaç kez uluslararası kongrelerde konuşmacı olarak bulunduğum Brezilya, dünyanın en güzel ve seksi kadınlarının bulunduğu ülkelerden birisi olarak kabul ediyor. Elbette güzellik göreceli bir kavram ama çoğunluğun onaylaması ve yaptığım gözlemler doğrultusunda evet, Brezilya kadını güzel ama daha önemlisi, Brezilya kadını kendine güveniyor ve bu da onları bir o kadar seksi yapıyor. Kendine güvenen, bedeniyle barışık bir kadın ister Brezilya’da yaşasın, ister Alaska’da, her zaman güzel ve seksi, işin sırrı kısaca özgüvende! Buraya kadar benim fikrimdi, şimdi işin aslına bakalım…

Haberin Devamı

“Brezilya Poposu” olarak tabir edilen popo büyütme operasyonun, bu ülkenin adıyla anılması ise tesadüf değil. Brezilya ince bel, dolgun kalça, melez ırk, bakımlı ve kendinden emin kadınların ülkesi. Genetik mirası elbette yadsıyamayız ama bu güzelliğe erişmek ve korumak için çok fazla çaba sarf ediyorlar.

Spor, dans, beslenme

Geçtiğimiz günlerde bir hastam, “Keşke hep yaz olsa, kışın hep salıyorum kendimi, yaz mevsimi insanı disipline ediyor “ demişti. Çok doğru, kışın metabolizma da yavaşlıyor ve kalın kıyafetlerin içine saklanıveriyoruz. Bedeni şekillendirmek ancak havalar ısınmaya başlayınca akla geliyor. İşte Brezilya’da durum çok farklı, ılıman, sıcak iklim, 4 mevsim ince kıyafetler giyilmesine neden oluyor. Özellikle öğleden sonra Rio’da herkes plajlarda.

E haliyle kadınlar plaj kostümlerinin hakkını verebilmek için disiplinli bir şekilde spor yapıyorlar. En başta yürüyüş, hemen her yere yürüyerek gidiyorlar, dans hayatlarının bir parçası. Yürüyüş, dans, popo ve bacak güzelliği için son derece önemli ve tabi ki beslenmelerine de çok dikkat ediyorlar

Giydikleri kıyafetler de dolayısıyla daha açık, birer parçadan oluşan kısa ve küçük kombinler. Bir de güneşin sağlıklı ve fit gösteren bronzlaştırıcı etkisi devreye girince Brezilya kadınları, Brazil Butt-Brezilya poposu gibi bir estetik operasyona ülkelerinin ismini verdirecek kadar popüler oluyorlar.

Erkekler yuvarlak hatları seviyor

Şimdi biraz daha gerilere gidelim. Arkeolojik kazılarda çıkan kadın figürleri, doğurganlığı sembolize eden kadın heykeller, bunların hepsinin ortak bir noktası var, iri göğüsler ve çıkık, diri popolar. Günümüzde de değişen bir şey yok, yapılan pek çok ve kapsamlı araştırmalar da, erkeklerin yuvarlak hatları tercih ettiğini, tabiri caizse “ tahta gibi” bedenleri sevmediklerini görüyoruz. Zira doğamız gereği, çoğalmak üzere programlanmışız, primitif düzlemde, erkekler çoğalabilecekleri kadınları, kadınlarsa güçlü, çocuklarına bakabilecek erkekleri tercih ediyor. Geniş kalçaların östrojen hormonunu çağrıştırdığını varsayarsak, içgüdüsel olarak bu noktaya bir çekim gücü olduğunu da düşünebiliriz.

Haberin Devamı

X Large Popoların Öncüleri

Jennifer Lopez, Kim Kardashian ise, bu X Large popoların öncülerinden. Sosyal medya saolsun, dakika dakika neler yaptıklarını gözetleyebiliyoruz. Bu iki kadın da yine en seksi bulunan ünlüler arasında yer alıyor. Spor salonundan çıkmıyorlar ve Kardashian’nın bir dizi estetik operasyon geçirdiğini de biliyoruz. E haliyle Brezilya poposunun bu denli popüler olmasında da hatırı sayılır bir katkıları var.

Haberin Devamı

Konu sadece geniş kalçalar değil

Ülkemizde de geniş kalçalar son derece fazla ama burada bahsettiğimiz yani Brazil Butt, çıkık, formunda, pürüzsüz tenli, sıkı kalçalar. Az evvel bahsettiğim gibi böyle bir popoya sahip olmak için, genetik faktörlerin yanı sıra, spor, beslenme çok önemli. İşte bu noktada estetik operasyonlar da devreye girebiliyor. İnce bir bel, formunda, sıkı kalçalara kavuşmak estetik cerrahiyle mümkün. Üstelik son derece pratik ve etkili bir çözümle: Brazil Butt, Örümcek Ağı Estetiği ve Cihantimur Yağ Transferi ile gelecek haftaki yazımda sizlerle olacak

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com