Merhaba,
 
Sağlık açısından faydalı, diyet yapanların adeta can simiti olan kış sebzelerini sadece yemeklerde değil, salatalarda da kullanıyoruz.
 Bu renkli salatamızda baş rolleri karnabahar ve brokoli paylaşıyor. Yardımcı oyuncular sizin isteğinize kalmış.
Mısır, domates kurusu, havuç ilave edebilirsiniz. Üstelik çok bereketli oluyor, fotoğraftaki bir kısmıdır, yanıltmasın. 
 Biz kışın severek tüketiyoruz, umarım ilk kez deneyecek olanlar da bize katılacaktır.:)
 
MALZEMELER:
 
2 avuç içi kadar brokoli
1 avuç içi kadar karnabahar
1 adet salatalık turşusu
Yarım ayıklanmış irice nar
Dereotu
Maydanoz
Nane
Ceviz (1 fincan)
Limon
Zeytinyağ
Tuz
 
YAPILIŞI:
 
Daha önceleri bu salatayı brokoli ve karnabaharı biraz haşlayarak yapıyordum.
Fakat sebzeler hem vitamin, hem de diriliğini  kaybediyordu.
Bu kez her iki sebzeyi de iyice yıkadıktan sonra, kaynayan suya önce karnabaharı atıp, 2 dakika sonra çıkattım.
Ardından brokoliyi bir kaç parçaya ayırıp aynı suya attım, 3 dakika tuttum ve çıkarttım. Böylece tazeliğini yitirmediler.
Sonra derince bir kaseye, mini çiçeklere ayırdığım karnabaharı ve brokoliyi, kendi kurduğum turşumdan salatalığı doğrayıp, yarım da nar ekliyorum.
Sonra yıkanmış dereotu ve maydanozu ince ince doğruyorum. Cevizi iri parçalara bölüp  katıyorum. 
En son limon, tuz ve zeytinyağ karışımını gezdiriyorum ve karıştırıyorum.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme