Gündem Brüksel saldırısının benzeri gerçekleşti

Brüksel saldırısının benzeri gerçekleşti

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanını kana bulayan teröristlerin kimlikleri belirlenmezken ilk belirlemelere göre Brüksel benzeri saldırıyı gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğu üzerinde duruluyor.

Brüksel saldırısının benzeri gerçekleşti

Emniyet kaynakları da saldırının IŞİD kaynaklı olabileceğinin değerlendirdiğini belirtti. Teröristlerin kimliklerinin tespiti için çalışmalar yürütülürken Amerikan haber ajansı AP de üst düzey Türk yetkilisine dayandırdığı haberinde, saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı terör örgütü IŞİD’in üstlendiğini iddia etti.
Deliller toplandı
İstanbul Emniyeti saldırının hemen ardından çalışma başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) saldırıyla ilgili güvenlik kamera görüntülerini topladı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha uzmanları da tek tek delilleri topladı. Polisin yaptığı ön değerlendirmede, saldırıyı IŞİD’in düzenlediği ihtimali üzerinde duruldu. Emniyet yetkililerinin saldırının hedef alındığı noktanın daha çok turistlerin bulunabileceği Dış Hatlar olması, IŞİD’in geçmişte Sultanahmet ve Taksim’de Alman ve İsrailli turistleri hedef alması, benzer eylemeleri Belçika ve Fransa’da yapması, son 4 gün içinde IŞİD’in İstanbul’da 2 ayrı bomba timinin yakalanması nedeniyle bu örgüt üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Bu ihtimaller üzerine çalışmalar IŞİD üzerine yoğunlaştı. MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle de IŞİD ihtimali kesinleşti. Saldırganların bağlantılı oldukları teröristlerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.