Teknoloji BTK Cep Telefonu IMEI Sorgulama

BTK Cep Telefonu IMEI Sorgulama

19.03.2015 - 14:43 | Son Güncellenme:

Cep Telefonu IMEI Sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemini yapabilmek için yapmanız gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

BTK Cep Telefonu IMEI Sorgulama

Teknoloji Türkiye’de son derece geniş ve büyük bir pazar hacmine sahiptir. Özellikle dünya genelinde büyük teknoloji şirketlerinin arasında yaşanan kızgın gelişim ve pazar rekabetinin en aktif şekilde yaşandığı ülkelerin başında gelen Türkiye’de her yeni akıllı cihaz anından milyonlarca satış oranlarına ulaşıyor. Son yıllardaki akıllı cihaz teknolojisini en etkin şekilde yaşamın her alanında kullanıldığı Türkiye’de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da vatandaşlara akıllı cihazlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunuyor.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ nun gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanarak vatandaşların akıllı cihazlar ile ilgili bilgi alabilmelerinde IMEI sorgulama hizmeti sunuyor. Vatandaşlar artık akıllı cihazlar ile ilgili olarak IMEI sorgulama işlemini yaparak, cihazlarının durumuna ilişkin bilgi sahibi olunabiliyor olması nedeni ile sıklıkla kullanılıyor. Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji ile birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ nun dijital platformdaki IMEI sorgulama hizmeti son zamanlarda oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

BTK Cep Telefonu IMEI Sorgulama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) akıllı cihaz dünyasında vatandaşlara IMEI sorgulama hizmeti sunuyor. Bir akıllı cihazın kimliği olarak gösterilen IMEI numarasının var olan önemi dolayısı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama hizmetine daha fazla öne veriyor. İkinci el akıllı cihaz alım-satım işlemlerinde olduğu kadar sıfır akıllı cihaz alım işlemlerinde önemli güvenli kriteri oluşturulabilmesine yardımcı oluyor. IMEI sorgulama işlemi bu nedenle günümüzde dijital ortamda en çok kullanılan BTK, e-Devlet ortak hizmeti oluyor.

Haberin Devamı

Dijital ortamda tüm devlet hizmetlerini tek bir platformda bir araya toplayan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama ekranından akıllı cep telefonunuzun veya tabletinizin çalıntı olup olmadığını, kayıt eden firma, kayıt tarihi gibi bilgilere ulaşarak, akıllı cihazınızın tüm bilgilerine ayrıntılarıyla birlikte ulaşabiliyorsunuz.

E-Devlet sistemi üzerinde IMEI sorgulama işlemi için sisteme giriş yapmanıza da gerek bulunmuyor olması her yerden internete girerek akıllı cihazların kimliği ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz. Türkiye’deki akıllı cihaz pazar hacminin büyüklüğü, dijital ortamdaki IMEI sorgulama işlemlerine de yoğun ilgi gösterilmesine yol açıyor.