İzmir BTM “TEMİZ ÜRETİM”DE ÖNCÜ OLDU

BTM “TEMİZ ÜRETİM”DE ÖNCÜ OLDU

16.07.2014 - 12:30 | Son Güncellenme:

.

BTM “TEMİZ ÜRETİM”DE ÖNCÜ OLDU

Çevreci yaklaşımları ve sürdürülebilir üretim çalışmalarıyla adından söz ettiren yalıtım sektörünün öncü firması BTM, Türkiye’nin ilk “Eko-Verimlilik” (Temiz Üretim) projesinde başarı üstüne başarı sağlıyor.
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından İzmir’de eko-verimliliğin geliştirilmesi amacıyla başlatılan pilot proje kapsamında temiz üretim yapılması için çalışmalar başladı. Çevreci yaklaşımları, eko-verimlilik ve sürdürülebilir üretim çalışmalarıyla öncü rol üstlenen BTM, İzmir Eko-Verimlilik projesinin uygulanmasına karar verilen dört firmadan biri oldu. Bölgesel anlamda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projede 19 firma arasından seçilen BTM, eko-verimlilik yatırımlarına da hız kazandırdı. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, BTM’nin bu projede yer almasındaki önemli etkenlerden birinin daha önce temiz üretim alanında yapmış oldukları çalışmalar ve yayınlar olduğunu ifade ederek, İzmir ve Türk sanayisine örnek teşkil etmesi, eko-verimlilik ile ilgili güncel ve kapsamlı kaynak sağlaması planlanan bu projede yer almaktan gurur duyduklarını belirtti.
İZKA’nın hali hazırda yürüttüğü finansal destek programlarının da sentezlendiği Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iş birliği ile yenilikçi ve katma değerli bir program olarak tasarlanan “İzmir Eko-Verimlilik” (Temiz Üretim) projesi, eko-verimlilik stratejilerini geliştiren ve uygulayan firmalar için çevreci ve yüksek standartlara uygun ürünlerle yeni pazar fırsatları yakalama imkanı tanıyacak.
Son yıllarda sürdürülebilirlik yaklaşımları doğrultusunda oluşturulan eko-verimlilik uygulamaları, firmaların sadece çevre mevzuatlarına uyum ve çevreyi korumaya yönelik ek maliyetler olmaktan çıkarak; hammadde, su ve enerji tüketiminin azaltılması, üretim ve atık bertaraf maliyetlerinin düşürülmesi, atık miktarlarının minimize edilmesi, geri kazanılması gibi çeşitli olanakları da içeriyor.