Gündem Bu adama kibar davranan kazanıyor!

Bu adama kibar davranan kazanıyor!

02.04.2016 - 16:24 | Son Güncellenme:

Çay ocağı işleten 44 yaşındaki Mustafa Özdilek, "Çay ver" diyenden 1.75 TL, "Çay gönder" diyenden 1.50 TL, "Çay versene" diyenden 1.25 TL, "Çay alabilir miyim" diyenden ise 1 TL para ücret alıyor.

Bu adama kibar davranan kazanıyor

Tokat'ta 24 yıllık çay ocağı işletmeciliği yapan Mustafa Özdilek, bazı müşterilerinden gelen çay isteme şekline göre fiyat tarifesi belirledi.
Kent merkezinde Saray İş Hanı içerisinde çay ocağı işleten 44 yaşındaki Mustafa Özdilek, bazı müşterilerinden gelen çay isteme şekline kızıp ilginç bir yöntem seçti.

Haberin Devamı

Müşterilerinin kendisinden daha nazik bir şekilde çay istemeleri dahilinde çay fiyatının düştüğünü gösteren bir fiyat listesi hazırlayan Özdilek, bunu çay ocağının içerisine astı. Asılan fiyat listesinde, "Çay ver 1.75 TL, çay gönder 1.50 TL, çay versene 1.25 TL, çay alabilir miyim 1 TL, çay verir misin 0.75 kuruş, Mustafa bey müsaitseniz bir çay alabilir miyim 50 kuruş" ifadeleri yer aldı.

Özdilek, "Hitap şeklinin önemine dikkat çekmek istedik. İnsanlar daha kibar olsun diye bu listeyi yaptık. Listeyi hazırladıktan sonra etkisi oldu. Müşterilerimiz ilk gördüğünde şaşırıyorlar fakat 'haklısın' diyorlar. Çay ocağına gelen müşteriler ise, listeyi ilk gördüklerine şaşırdıklarını fakat güzel bir uygulama olduğunu ifade etti.