Gündem Bu anlamlı bağışınız gönüllere nakşedildi

Bu anlamlı bağışınız gönüllere nakşedildi

22.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Diyarbakır’daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun ailesine evini bağışlayan Ali Dal ve ailesini kabul etti.

Bu anlamlı bağışınız gönüllere nakşedildi


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim’de, Diyarbakır’da hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun ailesine, Eskişehir’de bulunan evini bağışlayan Ali Dal, Genelkurmay Başkanlığı karargâhına davet edildi. Dal’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in teşekkür mektubu, Genelkurmay Başkanlığı karargâhında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından takdim edildi. Orgeneral Özel, mektubunda şunları kaydetti:

‘En güzel ifade’
“... Memleketimizden binlerce kilometre uzakta yaşıyor olmanıza rağmen, alicenap kişiliğinizin bir göstergesi olarak, ülkemizin bekasına kast edenlerce şehit edilen aziz şehidimiz Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun ailesine evinizi bağışlamanız, sizin, ülkemize, milletimize ve silahlı kuvvetlerimize duyduğunuz sevginin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkma bilincinizin en güzel ifadesi olmuştur. Maddi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir. Ülkemiz insanının TSK’ya ve aziz şehitlerimize karşı duyduğu vefa hissinin en güzel tezahürü olan bu asil davranışınızdan dolayı, şahsım ve TSK mensupları adına sizi ve saygıdeğer ailenizi içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temennisiyle en derin şükranlarımı sunuyorum.”

‘Devlete bir lira borcum yok’
Türkiye Astsubay Sendikası da Ali Dal’a, “şeref madalyası” verildi. Fransa’da yaşayan sıva ustası Dal da “Hepinize teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde olalım, başka diyecek bir şeyim yok“ dedi. Bağışlanan evin vergi borcu olduğu yönündeki haberleri yalanlayan Dal, “Şehit ailesine borcumuz olmasın diye tapu masrafını da kendim ödedim. Vergisini, elektriğini, suyunu neyi varsa hepsini ödedim. Devlete bir lira borcum yoktur. Her şeyini ödeyip, şehit ailesine teslim ettim” diye konuştu. n ANKARA Milliyet