Geri Dön

Bu balığı sofralanızdan eksik etmeyin

İsviçre Balıkçılar Federasyonu (FSP) 2015 yılı balığının Atlantik'te yaşayan Somon balığı olduğunu duyurdu.

Bu balığı sofralanızdan eksik etmeyin

1950'den bu yana araştırmalar yapan federasyon, somon balığının yağının özellikle kalp hastaları birçok yararı olduğunu, kalp krizine karşı da koruyucu olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Somon tatlı suda dünyaya gelen, okyanusa göçen ancak yumurta bırakmak için tekrar tatlı sulara dönmesi gereken bir balık türüdür. Pek çok farklı tabiatın suyundan geçmesi onu vitamin ve mineral açısından zenginleştirir.

Omega-3 zenginliği ile bilinen somon, kalp sağlığından kansere kadar pek çok konuda yardımcımızdır. Omega-3 yağ asitleri, hücrelerin yenilenmesinde büyük bir rol oynar. Beyin hücreleri somon yiyen kişilerde daha hızlı gelişir. Çok az miktarda da olsa somon yiyen kadınlarda rahim kanseri ihtimali azalır. Menopoz sonrasındaki depresyondan kurtulmalarını sağlar. Somon kişiye mutlu bir ruh hali verir.

Hücrelerin işleyişini düzenlenen selenyum gibi mineraller vücut için çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar somonun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

Somon içerisindeki bazı maddeler sebebiyle bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Alerjik durumların belirtileri arasında deride kızarıklık, kaşıntı, dilde, boğazda ve dudaklarda şişme vb. yer alır.

Pişirirken:

Somonun taze olması çok önemlidir. Fileto ya da bütün halinde aldığınız somonun derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra bol su ile yıkamak gerekir. Somon buğulaması ve kızartılması yanında salatalarda da kullanılabilir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber