Bu Bayram, Bir Numara Olmaya Var Mısınız?

Bir numara olma hikâyesi, annelerimizin bir numarası olduğumuzu anladığımız anda başladı. Bebekken, ufak bir gülümsemeyle insanları etkileyebilecek güce sahiptik. Tanıdık, tanımadık herkesin bir numarası olmak çok keyifliydi. Yetişkin olmaya başladığımızda ise işler değişti. Etrafta bir sürü bir numara olduğunu fark ettik. Var olan kaynağımızı bir kenara bırakarak başkalarının kaynaklarından faydalanmayı seçtik. Artık, bir numara olmak istediğimiz de çevredeki bir numaraları izleyip, onları taklit ediyoruz. Çaba harcamadan daha önce denenmişi denemek maalesef uzun süreli başarıyı getirmiyor.

Haberin Devamı

Nereye giderse gitsin bir sürü takipçisi olan, doğuştan bir numara olan insanlar var. Hiç çaba harcamadan, insanları peşlerinden sürüklüyorlar. Örneğin Tarkan, Madonna, Jennifer Lopez gibi. Tarkan kısa boylu, çelimsiz ama bir o kadar da süper star. Taklitleri çok oldu. Hepsi de geldi, geçti. Tarkan’ın modası geçti mi? Hayır. Her seferinde, herkesin bir numarası. Çok özel bir ışığı var. İnsanları öyle coşturuyor ki ne endişe bırakıyor ne de korku. Peki onu bir numara yapan nedir?

Tarkan’ı bir numara yapan şey; onu seyretmeye gelen herkese, kendisini bir numara hissettirmesi. Öyle bir coşku veriyor ki, konser salonundaki birbirini tanımayan onca insan birbirine kenetleniyor ve bir numara oluyorlar. Seyircilerin kendilerini bir numara hissetmesi, otomatik olarak Tarkan’ı 1 NUMARA yapıyor.

Bir de taklidi yapılmayan bir numaralar var. Bu sınıfa girenler daha çok dünya çapında bir numaralar. Örneğin, Atatürk, Mevlâna, Yunus Emre gibi. İçlerindeki görünmez cevherin ışığı o kadar parlaktı ki, diğerlerinin var olan ışığı harekete geçirdiler.

Kurtuluş savaşında Anadolu’da yaşayan bir sürü insan Atatürk’le karşılaşmamış olsalar dahi yollara düştüler. Atatürk, olmayacak şeyler yaparak, diğerlerinin de olmayacak şeyler yapmasına aracılık etti. Diğerlerini bir numara yaparak kendisi 1NUMARA oldu.

Mevlâna, Yunus Emre, aşkın, insan olmanın peşinde koşarak, aşkın yolunu gösterdiler. O yolda ilerlemeyi seçenler, kendilerini bir numara hissettiler. Bu şekilde Mevlâna, Yunus Emre’de doğal olarak 1NUMARA oldular.

Haberin Devamı

Bir numara olanların ortak özelliği, bizleri bir numara yapmak için ellerinden geleni yapmalarıdır. Doğal yoldan 1NUMARA olanlar, başkalarının bir numara olmasına aracılık ederek bir numara olurlar.

Sizde onların yaptığını yapabilir misiniz? Bence yapabilirsiniz. Bu bayram sıra sizde.. Bbu bayram kimleri bir numara yapmak istersiniz? Hadi kendinizi biraz parlatmak ve bir numara olmak için başkaları için neler yapabilirsiniz?

Bence piramit falan hikâye, herkesin aynı Anda Işık Olabileceği Bir Evrene Sahibiz.

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun,

Bayramınız 1NUMARA geçsin

Sibel KAVUNOĞLU

www.nefes.com