Siyaset Bu bir gaflet yürüyüşüdür

Bu bir gaflet yürüyüşüdür

05.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Yollar millete hizmet içindir, temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir yolcuyu da incitir” diyen Yıldırım, CHP’nin yürüyüşüne FETÖ ve bölücülerin de desteklediğini savunarak Kılıçdaroğlu’na “Gel bu sevdadan vazgeç” diye seslendi

Bu bir gaflet  yürüyüşüdür

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü eleştirirken, “Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değil, bu bir gaflet yürüyüşüdür gaflet. Bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar” dedi.
Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarındaki TEM Kurtköy Kavşağı ile Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy mevkii arasındaki bağlantı yolunun açılış töreni dün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Ravza Kavakçı Kan ile çok milletvekili ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı törende, Başbakan Yıldırım makam arabasının direksiyonuna geçerek açtığı otoyolu ilk kullananlardan biri oldu. Yıldırım, daha sonra yolun devamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de geçerek yüklenici firmanın sahibi İbrahim Çeçen’in misafiri oldu.
‘Bu sevdadan vazgeç’
Başbakan Yıldırım, açılış konuşmasında CHP’nin 20 gündür sürdürdüğü “Adalet Yürüyüşü”nü eleştirdi. “Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz bunu herkes bilsin. Yollar millete hizmet içindir. Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir, yolcuyu da incitir” diyen Yıldırım şöyle devam etti:
“FETÖ’cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değil bu bir gaflet yürüyüşüdür, gaflet. Bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Ana muhalefet partisi genel başkanı yürüyüş yapıyor. 19 gündür yürüyor. Bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu. O da; yaptığımız yolların kalitesini öğrenme fırsatı oldu. Başka türlü anlayamazdı.”
Yıldırım, “Biraz zahmetli bir iş oldu ama benim ona tavsiyem İzmit’ten buraya gelirken, şurada Kurtköy sapağından bir de Yavuz Sultan Selim’e de gir orayı da bir gör. Dört şerit gidiş, dört şerit geliş. Yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değil Meclis, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım” dedi.

‘Ya yol olmasaydı?’

Bu bir gaflet  yürüyüşüdür


Yıldırım, “Yolları, adalet, kalkınma, istikrar için inşa ettik. Bazıları diyor ki; ‘Bu yollar çok pahalı.’ Kardeşim en pahalı hizmet olmayan hizmettir, yol olmazsa ne yapacaksın, nasıl yürüyecektin yol olmasaydı? Yolları yaptık, güzel güzel, tıpış tıpış yürüyorsun. Ya yol olmasaydı? Dağda, bayırda, ormanda kaybolup gidecektin, onun için yürürken yolları yapanlara da ‘Allah razı olsun’ de. Biz yürürsek milletle yürürüz. Yollarda yürümekle bu işler olmuyor. Çalışmakla oluyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün üzerinden hızlı tren geçecek. Bir ucu İzmit’e diğer ucu da karşı tarafta Edirne’ye giden Halkalı’da ki hızlı trene bağlanacak. Kanal İstanbul’un üzerinden geçecek. Edirne hattına bağlanacak oradan ver elini Avrupa. Sultanbeyli’nin tapu işi bitti, imzalandı. Ak parti sorunları torunlara bırakan parti değildir” diye konuştu.

‘Yenikapı’ya niye geldin?’
Yıldırım, “15 Temmuz’a ‘kontrolü darbe, tiyatro’ diyenler, gerçek darbe 20 Temmuz’da olmuştur diyenler, Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos’ta Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos o mahşeri topluluk nedir? Oraya niye geldin insana sorarlar. FETÖ’cular ve bölücü terör örgütünün öyle veya böyle desteklemek anlamına gelen hiçbir şey milletin kabul edebileceği iş değildir. Milletin gönlüne ağır gelir. 15 Temmuz’da şehitlerimizi anacağız hep birlikte bugünü ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz darbe girişimi davalarına değinen Yıldırım, “Bugünlerde FETÖ’cülerin davaları görülüyor. Mahkemelerde bile adeta tiyatro oynanıyor. Sanki bu işi hiç yapmamışlar, ne görmüşler ne de böyle bir hainliği yapmışlar. Bütün bunların akıl hocaları terörist başı diyor ki; ‘Önce reddedeceksiniz sonra tevil edeceksiniz daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz.’ Türk mahkemelerinden bir şey beklemeyin yabancı mahkemeler size yardım edecek sizi kurtaracak diye onları motive ediyorlar. Türkiye bir hukuk devleti bu yargılamalar, yapılacak. Ne kadar ağır suçu işlerse işlesin savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar, AİHM’e giderken şunu diyemeyecekler; ‘bize savunma hakkı verilmedi.’ Söyleyecekleri, söylemedikleri ne varsa sabır edeceğiz ondan sonra hukuk içerisinde adalet içerisinde hak etikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar kimsenin şüphesi olmasın. Tiyatro yapmaları ceza almalarına mani olamayacak” açıklamasında bulundu.