Gündem Bu da dondurma çubuğu çetesi!

Bu da dondurma çubuğu çetesi!

28.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul polisi, dondurma firmalarının “bedava” yazılı çubuklarının sahtesini yaparak piyasaya süren iki kişiyi gözaltına aldı.

Bu da dondurma çubuğu çetesi

Bir dondurma firmasının, ürünlere koyduğundan daha fazla “Bedava” yazan çubuğun geri gelmesi üzerine yaptığı şikayetle başlayan operasyonda binlerce sahte dondurma çubuğu ile bunları yapan makineler ele geçirildi. Şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Firmanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada polis, sahte “Bedava” yazan dondurma çubuklarının Sultangazi, Cebeci mahallesinde bulunan bir işhanında yapıldığını tespit etti. İşhanına baskın yapan polis ekipleri, Ahmet A.(35) ile Cem S.(27) adlı şüphelileri gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada binlerce üzerinde “Bedava” yazan dondurma çubuğu ile bu çubukların yapımında kullanılan makineler ele geçirildi. Şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.