Bartın BÜ’DE PROJE EĞİTİMİ VERİLDİ

BÜ’DE PROJE EĞİTİMİ VERİLDİ

23.11.2015 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

BÜ’DE PROJE EĞİTİMİ VERİLDİ

Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından bilimsel araştırma projeleri ve TUBİTAK projelerinin hazırlanması eğitimi verildi.
Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğünde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ve TUBİTAK Projeleri Koordinatörlüğü tarafından proje eğitimleri verildi. Proje paylaşımının yapıldığı etkinliğin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite olarak daha çok proje üretmek ve topluma projelerle ulaşma hedefinde olduklarını söyledi.
Rektör Kaplan, “Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalarla proje üretme konusunda daha üst seviyelere gelmek için çalışmalar var. Bu çalışmaları daha somut hale getirmemiz gerekiyor. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla girişimci üniversiteler endeksi sıralamasında yer almalıyız. Bu sıralamada yer alan üniversitelerin sanayileşmiş kentlerimizde yer aldığı doğrudur. Bunun için üniversite sanayi işbirliğini de başarmalıyız. Proje üreten kişiler ister kendileri ister kurumları adına yapsın, her zaman ülkemiz kazanmaktadır” dedi.
Gerçekleştirilen eğitimlerle proje potansiyelini artırmayı amaçladıklarını kaydeden Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, “Üniversitemizin bünyesinde kurduğumuz proje birimlerimizle çeşitli seminerler düzenledik. Bu eğitimlerde hem ulusal hem de uluslararası projeler konusunda bilgiler verdik. Projelerin düşünce aşamasından tamamlanışına kadar tecrübeler aktarıldı. Bu seminerlerin amacı proje üretme noktasında bireysel ve kurumsal başarılarımızı artırmaktır” diye konuştu.
Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Daşdemir de koordinatörlük olarak görevlerini aktararak, “Gerçekleştirilen projeleri bünyemizde toplayarak, projelerin hazırlanması, yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamalarını takip ediyoruz. Bilimsel ve idari desteğin sağlanması, fırsatların duyurulması, araştırmacıların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
DENEYİMLERİNİ AKTARARAK, ÖNERİLERDE BULUNDULAR
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ülkühan Yaşar koordinatörlüğünü hakkında bilgi verdi. Etkinlikte, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci “Modüler Öğretim Proje Deneyimi”, Doç. Dr. Ali Durkaya “Arazi Çalışmalarında Proje Deneyimi”, Doç. Dr. Bülent Cengiz “Tarihi Peyzaj ve Kültürel Mirasın Değerlendirilmesi”, ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Özdemir “Proje Çalışmalarında Teknoloji Transferi ve Sağlık Projesinin İncelenmesi” konulu sunumlarını yaptı.
Daha sonra TUBİTAK Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Ayben Kılıç Pekgözlü’nün koordinatörlüğünün tanıtımını ve “COST Aksiyonlarının Başvuru Süreçleri” konulu konuşmasını yaptı. Seminerde, Prof. Dr. Nurgül Tankut “TUBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama Teknikleri”, Doç. Dr. Yılmaz Küçük “TUBİTAK Kariyer Projesi Başvuru Süreçleri” ve Necla Aşık “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri Destek Programına Başvuru Süreçleri” adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Proje eğitimi, Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Şef Fazilet Gülatar’ın Kampüs Bilgi Sistemine veri girişleri hakkında sunumunun ardında yapılan soru cevap kısmıyla son buldu.